17-årigt talent sammenlignet med Walcott – nu skal han til England

Adam i sort med nummer 14 på ryggen.

 

Sommetider må familie, skole og venner komme i anden række, når lidenskaben for fodbold virkelig sætter ind. D’ BOLD har haft en snak med det 17-årige talent Adam Shanawa, der på trods af knæskader og uheldige perioder har arbejdet sig hele vejen til England, hvor der så småt begynder at lugte af en fast kontrakt.

Men tiden indtil nu har ikke bare været ren leg, indrømmer den lynhurtige offensivspiller.

– Jeg trænede og spillede for B93 i en periode. Tingene gik dog ikke helt som de skulle, og jeg blev ramt af en knæskade der holdt mig væk fra fodbolden i en god sjat tid.

Adam brugte dog pausen fornuftigt og vendte tilbage til fodbolden med en helt ny energi – og nogle gode kontakter.

–  Jeg fik kontakter til et akademi i England kaldet Peterborough. Et sted der altid har været kendt for at have kontakt med de bedste klubber, lige fra Championship til Premier League. Jeg fik så chancen for at komme derned og træne med 2 dage, og besøget gik over alt forventning. De havde næsten kun positive ting at sige, og gav mig et tilbud om at komme tilbage siger 17-årige Adam til dbold.dk

Den tidligere B93’er er netop rejst tilbage til England i dag, efter at have været på julevisit herhjemme i Danmark. Denne gang bliver han der til juni, og nu er ambitionerne blevet skudt i vejret med raketfart.

– Jeg har snakket med Peterborough United, og regner med at få kontrakt så jeg kan flytte herover til sommer.

Den unge knægt kan dog sagtens mærke forskel på niveauet derovre, i forhold til herhjemme.

–  Det er et utroligt højt level dernede, så det har været en meget stor omvæltning for mig, også fysisk.

Men folkene i England kan lide hvad de ser, og sammenligner den unge Shanawa med noget af det ypperste indenfor fodboldverdenen.

Han bliver sammenlignet med intet ringere end en ung Theo Walcott, grundet hans voldsomme fart og tekniske kunnen. Altså en kæmpe motivationsfaktor for den lynhurtige kantspiller.

Fodbolddrømmen trækker altså i unge Adam, der vil være klar til at give slip på livet herhjemme, for at tage springet til England.

– Det ville være det absolut største. Det er jo det jeg har villet hele livet, og arbejdet hårdt for at opnå. Det ville selvfølgelig være meget krævende, men når det er fodbold, så føler jeg mig sikker på at jeg ville kunne klare at give slip på det som jeg har herhjemme.

Herhjemme har Adam en familie, en kæreste og en solid sjat venner, men det blomstrende talent er ikke i tvivl: – De støtter mig igennem det hele.

 

mollevang@dbold.dk

In this article