Brøndby-talent: Situationen påvirker os ikke

Malthe Emil

Malthe Johansen fejrer sejren ved Syrenka-Cup (U17-landsholdet) med sin holdkammerat og nære ven, Andreas Christensen.

Han er kun lige fyldt 17 år, men har allerede etableret sig på  U19-holdet i Brøndby, hvor det allerede er blevet til mange kampe. Torsdag fik unge Malthe Emil Johansen debut på Brøndby stadion da Brøndbys U19-hold mødte FCK.

I takt med at talent-udviklingen i Brøndby er blevet mere effektiviseret, er opbakningen fra Brøndby-publikummet til ungdomsholdene også blevet væsentligt større. Desværre fik Malthe Emil ikke glæde af den opbakning, da torsdagens kamp af sikkerhedsmæssige årsager blev gennemført uden publikum. Følelserne sad dog alligevel ude på tøjet af den blot 17-årige dansker.

– Det var en super fed følelse at løbe ind på stadion. Det blev desværre uden fans, af sikkerhedsmæssige årsager, da kampen var mod FCK siger Johansen til dbold.dk

Uheldigvis for hjemmeholdet, blev det til et 0-1 nederlag til rivalerne fra FCK. Resultatet sender Brøndby ned på en 8. plads i Ligaen, men på trods af den halvkedelige midterplacering, har den unge forsvarsspiller store forventninger til næste sæson.

– Næste sæson skal vi spille 96 og 95 sammen. Der forventer jeg, at vi kommer til at spille med om guldet, da jeg synes vi har holdet til det siger han til dbold.dk og fortsætter:

– For mig eget vedkommende skal jeg bare udvikle mig videre og gøre de ting jeg får besked på.

Brøndby har igennem den seneste tid været præget af en masse økonomiske problemer og flere gange blevet kaldt centimeter fra en konkurs. Den kritiske situation på Vestegnen, påvirker dog ikke de unge.

– Situationen i Brøndby mærker vi unge ikke rigtig noget til, og det er helt fint. Vi skal koncentrere os om udviklingen, og ikke gå og spekulere. Trænere og ledere tackler situationen godt, og lader det ikke gå ud over os siger den unge Brøndby-dreng til dbold.dk.

På trods af sin meget unge alder har den 17-årige forsvarsspiller allerede været på træningsophold hos både Lyon og Everton. Ingen af opholdene har dog for alvor tændt udenlandsdrømme i den unge dansker endnu.

– Hvis jeg havde været nede og se en klub, og kunne mærke at det var noget for mig, så ville jeg klart springe ud i det hvis tilbuddet kom.
Nu har jeg været i et par forskellige klubber, og se forholdene, men indtil videre har det ikke været noget for mig.
Jeg er også bundet til BIF 1,5 år endnu, så jeg er jo ikke alene om at bestemme. BIF og den anden klub skal jo først være enige.
Desuden har jeg det godt herhjemme lige nu.

INFO:

Alder: 17

Karriere: Startede i Vallensbæk, derefter Greve, for så til sidst at ende i Brøndby.

Tilbageværende kontrakt i Brøndby: 1,5 år.

Positioner: Midterforsvar, back, defensiv midt og central midtbane.

In this article