Superliga-klub har fået gang i talentudviklingen

Superliga-klubben Randers FC er ikke normalt en klub man sætter i forbindelse med, at producere talenter på samlebånd. Men gennem den seneste tid, er randrusianerne nu begyndt at få flere og flere af klubbens egne talenter i spil på førsteholdet.

I Kronjylland erkender man, at det at udvikle talenter ikke er noget man gør på få minutter, men over flere år, helt nede fra U-rækkernes begyndelse. Det siger Talentchef og A+ træner, Peter Elstrup:

“Talentudvikling tager tid, og jeg har nu til august været talentchef  i Randers FC i 5 år. I den tid har vi fået etableret et endnu bedre miljø, hvor samarbejdet med skolerne betyder meget for talentudviklingen. Vi har flere forskellige skoletilbud til vores spillere, hvor der er sammenhæng mellem uddannelse og fodbolden. Fra og med U14 træner vores spillere 5 gange om ugen og fra U17 6 gange om ugen – heraf træner spillerne 2 gange om morgenen henholdsvis tirsdag og torsdag”, siger Peter Elstrup til dbold.dk.

En af dem der virkelig er blevet bragt frem, og som også har fået sit store gennembrud i Superligaen denne sæson, er den høje angriber Nicolai Brock-Madsen. 20-årige Brock-Madsen er dog ikke en af de eneste unge spillere i Randers-truppen. Her finder man nemlig også 20-årige Christopher Geertsen og den 17-årige forsvarsspiller Jacob Dehn-Andersen. Flere unge spillere ses dog også godt på vej.

“Her i sidste udekamp mod OB, blev Nicolai Poulsen, som lige nu er U-trupspiller, skiftet ind 20 min. før tid, mens vores topscorer på U19-holdet, Kasper Junker, sad på bænken.”

Talentchefen mener også, at man har en tendens til at glemme nogle spillere, der for få år tilbage også er kommet op i “Hestenes” førsteholdstrup.

“Alle glemmer at nævne Mads Fenger Nielsen (årgang 1990 og spillet over 100 1.holdskampe og tidligere U21-landsholdsspiller), som har spillet hos os 2 år som U19-spiller. Vores 2.-målmand på Superligaen gennem flere år, Peter Friis Jensen, har  spillet ungdomsfodbold i 4 år hos os. Mikkel Cramer som nu spiller i AC Horsens, har også spillet på vores hold, men desværre fik han en alvorlig ankelskade i en U19-landskamp mod Skotland og var ude i næsten et år inden han kom i gang igen.”

I øjeblikket er fire spillere fra Randers FC at finde på DBUs U-landshold. Det tænker de fleste nok umiddelbart, ikke er ret mange for en Superliga-klub, men det mener Peter Elstrup ikke.

“Vi har haft 11 spillere på diverse U-landshold i min tid som talentchef, og det er vi godt tilfredse med i vores klub. Vi skal huske på, at det kun er et delmål for os at udvikle U-landsholdsspillere hos os – det primære mål er at udvikle spillere til vores 1.hold”, slutter Peter Elstrup.

Udover en stigende talentudvikling kan man i Randers også glæde sig over, at man i øjeblikket er at finde på 3. pladsen i Superligaen.

In this article