Spilletid til Høbjerg da Bayern sejrede

Bayern München skulle fredag aften forsøge at tilføje endnu en sejr til samlingen, da de åbnede anden halvdel af Bundesligasæsonen med en udekamp mod Borussia Mönchengladbach. Gladbach, der hjemme på Borussia Park ellers ikke havde tabt én eneste kamp i hele sæsonen, fik hurtigt problemer med de sydtyske giganter, der med en hjælpende dansk hånd vandt kampen med overkommelige 2-0.

Danskeren erstattede i det 86. spilminut Mario Götze.
Danskeren erstattede i det 86. spilminut Mario Götze.

Alt imens de fleste danskere sad klistret til fjernsynet for at følge herrelandsholdet i håndbold, var der også dansk succes andetsteds. Bayern Münchens unge Pierre Emilie Højbjerg var nemlig en del af Bayerns succesfulde mandskab, da han i det 86. spilminut erstattede Mario Götze.

Men da den danske U21-landsholdspiller kom på banen, var kampen allerede for længst afgjort. Holdkammeraterne Mario Götze og Thomas Müller havde nemlig tidligt i kampen scoret de fornødne mål for mestrene, og der blev aldrig tvivl om kampens udfald.

Meget tydede ellers på, at danskeren slet ikke ville være at finde i Bayerns trup i den netop igangsatte ”Rückrunde” af Bundesligaen. Spekulationerne har gået på, om den unge midtbanespiller skulle udlejes, idet det i efterårssæsonen ikke var blevet til mange spilminutter for danskeren der i Bayern München konkurrerer mod nogle af verdens allerbedste spillere. De mange spekulationer stoppede dog brat, da sydtyskernes cheftræner Pep Guardiola fastslog, at danskeren ingen steder skulle. Træneren var så tilfreds med Højbjerg, at han endda skulle have overvejet stortalentet til en plads i starteleveren i aftenens kamp mod Gladbach. Der har været meget fokus på danskeren i de seneste dage, hvor Pep Guardiola også har flirtet med tanken om at omskole den tidligere Brøndbyspiller til forsvarsspiller.

Fremtiden virker altså lys for den 18-årige, der kan se frem til mange store udfordringer med den tyske storklub. Pierre Emilie Højbjerg og resten af Bayern holdet kan allerede følges igen på onsdag, når Bayern rejser til Stuttgart, hvor de skal forsøge at fortsætte den gode stime

In this article