Yussuf Poulsen: Et år mere i 3. Bundesliga er intet problem

Foto: RB Leipzig
Foto: RB Leipzig

Selvom RB Leipzig og Yussuf Poulsen ligger til direkte oprykning til 2. Bundesliga, har Poulsen ikke noget imod at blive et år mere i 3. Bundesliga. Han ser selvfølgelig helst, at han og Leipzig rykker op, men han skal ikke væk for enhver pris, hvis det ikke sker.

Efter fem sejre i træk, ligger RB Leipzig, med den 19-årige dansker Yussuf Poulsen på holdet, lunt i svinget til at rykke op til 2. Bundesliga, den næstbedste liga i Tyskland. Den tyske klub, hvis storsponsor er energidrik-firmaet Red Bull, ligger på andenpladsen i 3. Bundesliga, som giver direkte oprykning. Med ti kampe tilbage er der seks point ned til tredjepladsen, som ”kun” giver playoff til oprykning. Men selvom det ikke skulle lykkedes RB Leipzig at rykke op, har Yussuf Poulsen ikke travlt. Et år mere i den tredje bedste tyske række, ville godt kunne gå.

– Vi tror stadig på, at vi skal rykke op. Der er 10 kampe tilbage endnu, men det ser ret godt ud. Vi håber på, at vi kan få den andenplads, så vi rykker direkte op og ikke skal ud i noget playoff, som kan blive fugl eller fisk. Jeg kan sagtens spille et år mere i 3. Bundesliga. Hvis det var for lavt niveau, havde jeg scoret 25 mål, og nu har jeg kun lige lavet seks, siger den 19-årige dansker til tipsbladet.dk, og uddyber, at hans målsætning er ganske simpel:

– Mine personlige målsætninger er, at jeg bare gerne vil blive en bedre fodboldspiller, og det synes jeg, at jeg bliver på det her niveau. Så vil jeg da også godt lave nogle flere mål, men det kommer med de gode præstationer.

Selvom RB Leipzigs hovedsponsor er Red Bull, står initialer i navnet ikke for dette. Da det ifølge Det tyske fodboldforbund ikke er lovligt at have et virksomheds navn i en fodboldklubs navn, står RB i stedet for RasenBallsport

In this article