Højbjerg løb for at holde far i live

 

Det er aldrig sjovt, at miste en man holder af. Og det var heller ikke udfaldet fra danske Pierre Emile Højbjerg som tidligere på året mistede sin far.

Når man har et familiemedlem som er døende eller syg, kæmper man gerne alt hvad man kan, for at personen overlever. Og det var hvad Pierre-Emile Højbjerg gjorde for sin far, da faderen lå syg med kræft. Og det var af direkte inspiration fra faderen.

– Da jeg var yngre, og jeg var til stævner i udlandet eller med landsholdet, og jeg skulle spille en fodboldkamp, som han (far Christian Højbjerg, red.) ikke kunne overvære, så tog han altid en løbetur omkring søerne (i København, red.). For han mente, når han pressede på og havde en energiudladning, så gav han sin energi videre til mig. Og det sagde han til mig, lige da han blev syg, forklarer Pierre-Emile Højbjerg i Ekstra Bladet og fortæller videre:

– Han sagde til mig: ’Hvis jeg nu dør, så skal du vide det …’ Så kom jeg til at tænke på, når jeg spillede, så kunne jeg måske også sende den energi til ham, som han havde brug for. Og da han gik i koma i januar, og vi var på træningslejr i Qatar, der handlede det for mig om at fortsætte derudad og give virkelig gas. Det hjalp mig virkelig meget.

Og selvom man prøver at være tapper og holde hovedet oppe, kan man ikke altid holde tårerne tilbage. Og det kunne unge Højbjerg heller ikke efter en af sine ture rundt om søerne.

– Da jeg kom hjem i sommerferien de sidste to uger, hvor jeg skulle holde mig virkelig fit, der løb jeg så den tur rundt om søerne, som jeg startede med at løbe med ham, men til sidst endte med at løbe for mig selv. Jeg tonsede bare af sted. Da jeg kom helt færdig tilbage, så kiggede min mor på mig, og så begyndte jeg bare at græde, fordi jeg tænkte på, at den tur havde han været gennem mere end 100 gange, og nu var han der bare ikke mere, sukker Højbjerg.

Højbjerg er dog nu i så god form, at han har været med i begge Bayern Münchens kampe i denne sæson. Dog er han blevet skiftet ind begge gange.

In this article