U21-landstræner: Succesfuld januartur skal gentages

I januar 2014 var u21-landsholdet på en tur til Tyrkiet, men på grund af økonomiske problemer er det tvivlsomt, om de skal afsted igen i 2015

Det har været en tradition, at både u21-landsholdet og ligalandsholdet har været afsted på en tur i januar, men på grund af rod i økonomien, var kun u21-landsholdet der var afsted i 2014.

Alligevel håber u21-landstræner Jess Thorup, at de kommende landsholdsspillere kan komme afsted på endnu en tur i januar 2015.

– Vi arbejder på det, men har ikke fået 100 procent go for det endnu. Jeg fik rigtig meget output ud af turen i januar så jeg håber på, at vi kommer afsted ligesom jeg ved, at A-landstræneren håber at de kommer afsted, udtaler Thorup til bold.dk

Hvis u21-landsholdet får lov til at tage afsted, har Thorup det problem, at mange af spillerne spiller for udenlandske klubber, og derfor kan det blive svært at få disse spillere med.

– Man kan vælge flere tilgange til det her. Hvis jeg kigger på det U21-landshold jeg har, og som formentlig også skal spille ved EM, så spiller store dele af spillerne i udenlandske klubber, så dem kan jeg ikke få med på en januartur. (…) Jeg brugte 2014’s vintertur til Tyrkiet på at se mulige spilleres niveau an for at vide, hvor de stod henne, mere end til at spille holdet sammen, siger Jess Thorup.

– Så derfor tænker jeg måske, at en vintertur i 2015 kan bruges på det nye U21-landshold, som jo starter op allerede i foråret eller til sommer, afhængig af hvilken EM-kvalifikationsgruppe, vi kommer i.

Jess Thorup var af flere omgange været cheftræner for Esbjerg fB, før han i 2013 blev træner for u21-landsholdet.

 

In this article