Elche-talents nytårsfortsæt: Debut i La Liga

Tobias Christensen

Tobias Christensens mål for 2015 er debut på Elches førstehold i La Liga, men han skal også blive en mere dominerende figur på klubbens B-hold.

Han er den eneste dansker i Elche. Derfor kan det nogen gange være svært, når ryggen gør ondt, eller tingene ikke går, som de skal, at holde hovedet højt. Tobias Christensen har lært en del om sig selv efter et halvt år i spansk fodbold hos Elche C.F.

– Det har været et spændende, lærerigt, men også et hårdt år. Som fodboldspiller har jeg først og fremmest oplevet, hvad det vil sige for alvor at være og leve som professionel fodboldspiller. Jeg har jo altid været i de trygge rammer hjemme i Danmark. I FCK oplevede jeg, hvordan andre udenlandske spillere kommer til Danmark og hvordan de håndterede det.

– Nu er jeg skiftet til Elche C.F. Nu er det mig, som har skulle begå mig som professionel udenlandsk fodboldspiller i et andet land. Det har været hårdt med både op- og nedture. Jeg havde f.eks. en længere rygskade, men det har virkelig udviklet mig som fodboldspiller og som menneske, fortæller Tobias Christensen til D’ BOLD.

2014 har dog været et år, der virkelig har sat skub i den 19-årige danskers udvikling som fodboldspiller. Derfor har han også været lidt skuffet over, at det endnu ikke er blevet til førsteholdsdebut.

– I forhold til min fodboldmæssige udvikling har det været mit bedste år, fordi jeg virkelig har sat skub i min udvikling, og jeg har oplevet at spille kampe og træninger, som jeg ikke har kunnet få “lov til” i en længere årrække. Men personligt ved jeg også – selvom det “kun” har været seks måneder i min nye klub – at jeg har kunnet ønsket mig endnu mere i forhold til førsteholdet. Derfor håber jeg også, at det nye år vil blive endnu bedre, nu hvor jeg er faldet til, og har lært forholdsvis meget spansk.

Store oplevelser

Selvom 2014 ikke bød på debut i La Liga, så er Christensen ved godt mod. I opstarten var han nemlig helt inde omkring holdet, og var med i kampe mod flere La Liga-klubber.

– De største oplevelser har helt klart været at starte med at spille træningskampe mod La Liga-hold som Villareal, Levante og Real Betis (La Liga-nedrykkere fra sidste sæson, red.) i opstarten.

– Jeg spillede også en kamp for Ilicitano (B-holdet, red.) mod Hercules, som er ærkerivaler til Elche. Det var en fed oplevelse med høj intensitet og en fed assist fra min side af.

Havde det ikke været for flere skader, havde listen over store oplevelser nok også vokset sig endnu større, end den er nu.

– En længere periode med diverse skader har desværre sat lidt stop for de ellers mange fede kampe, som jeg kunne have opnået.

»Du kan blive en stor spiller, Tobias«

Tobias Christensen har også haft flere samtaler med Elches cheftræner, Fran Escriba, der trods en placering som nummer chok i La Liga, har fundet tid til at snakke med danskeren.

– Ja, han er virkelig en træner, man kan have tillid til som spiller på den måde, at han viser tillid til spillerne, og går hen og snakker med de fleste fra holdet om, hvad de skal forbedre og hvad de skal blive ved med.

– En dag tog han fat i mig, og nævnte, at jeg en dag kan blive en stor spiller, men at jeg skal forbedre mit defensive arbejde indenfor taktik og dueller, for at kunne komme til at spille. Det syntes jeg, var en fed motivation at få.

Det første halvår i Elche har lært danskeren, hvad det egentlig kræver at slå igennem muren til spilletid og La Liga-kampe.

– Jeg har for alvor fundet ud af, hvor meget det egentlig kræver at slå igennem, og hvor vigtig hver eneste træning og kamp er. Jeg er blevet endnu mere modnet i mit spil, og mine tekniske færdigheder er kommet endnu mere til syne.

Mere dominerende og debut i La Liga

2015 skal være året, hvor Tobias Christensen opnår La Liga-debut. Ifølge ham selv er det også et helt realistisk mål.

– Hvis jeg fortsætter min sportslige udvikling, og når mine delmål, som jeg har sat, så tror jeg på først og fremmest at få min debut i La Liga og komme endnu tættere på førsteholdet i forhold til spilletid i det nye år.

– På B-holdet håber jeg også at kunne blive endnu mere dominerende i form af flere mål og assist.

Tobias Christensen fylder d. 4. januar 20 år. Han kom til Elche i sommers fra FC København.

In this article