Scholz efter Liege-skifte: Det føltes rigtigt

Efter skiftet til Standard Liege siger Alexander Scholz, at han fravalgte Anderlecht og istedet valgte Standard, da det var det, der føltes bedst.

Mandag stod det klart, at Alexander Scholz ville skifte til Standard Liege. Efter mange rygter om et skifte til Anderlecht, blev det altså Standard der træk det længste strå. Rygterne siger, at den danske midterforsvarer har fået en 4½ år lang kontrakt i Standard.

Det betyder et farvel til Lokeren, hvor danskeren har spillet siden 2013, men overfor Standard Lieges hjemmeside forklarer han, at han ville tage skridtet op.

– Den belgiske liga er en god liga at spille i, og det er godt for min udvikling at blive i Belgien. Jeg kender ligaen, og ligaen kender også mig, så det er rigtig godt at tage skridtet op, siger den 22-årige dansker, der også håber, at skridtet op betyder han er tættere på landsholdet.

– Man har altid landsholdet i tankerne, og når man går et trin op, er det forhåbentligt en af de ting der følger med. Lige nu er jeg stadig på U21-landsholdet, men der er U21-EM i juni så det skal nok blive interessant.

Før skiftet blev der spekuleret i, at Alexander Scholz var på vej til Standards rivaler i topstriden Anderlecht, og den tidligere Vejle- og Stjarnan-spiller indrømmer da også, at der var gang i forhandlinger med Anderlecht, men at der ikke var nogen tvivl til sidst.

– Jeg var ikke så meget med i forhandlingerne (med Anderlecht, red.). Det vedkom ikke mig, før jeg skulle tage stilling til tingene. For at være helt ærlig, så bekymrede det mig ikke så meget, og i sidste ende følte jeg for at komme til Standard Liege, så det var det jeg valgte, siger danskeren, der, sammen med resten af Standard Liege-holdet, på søndag møder netop Anderlecht.

– Det bliver spændende på søndag mod Anderlecht. Det er fantastisk at startede med den største kamp, men der er ingen grund til at holde sig tilbage. Vi må bare ud på banen, hoppe ud i det, og så hente en sejr på søndag, siger Scholz.

Selvom Alexander Scholz forbliver i Belgien, skal danskeren vende sig til et nyt sprog. Hans gamle klub, Lokeren, er nemlig fra den flamsk-talende del af Belgien, mens man i Liege snakker fransk.

In this article