DEBAT: Skal de unge spillere skydes af til udlandet med det samme?

Anføreren for det danske U17-landshold Mark Brink vil ikke af sted til udlandet, meget ulig andre unge danske talenter. Tipsbladet bringer fredag en artikel med EfB’eren.

Jacob Bruun Larsen, Adnan Curovic og Mathias Bonde. Tre spillere af årgang 98, som alle tre er at finde i udenlandske klubber. Henholdsvis Dortmund, Juventus og PSV Eindhoven.

Men årgang 98 har også en lidt mere anonym spiller i Mark Brink Christensen, til trods for Esbjerg-spillerens anførerrolle på det nuværende u17-landshold. Tipsbladet bringer i dag et interview med Mark Brink.

For det er ikke grundet manglende talent at Mark Brink ikke spiller i en større udenlandsk klub end Esbjerg fB. Det er simpelthen eget valg. “Jeg føler, jeg stadig har masser af muligheder for at udvikle mig i Esbjerg. Klubben tror på mig, og jeg tager først til udlandet, når jeg har spillet nogle førsteholdskampe i Esbjerg. Esbjerg har et højt niveau i ungdomstræningen, og så har der været nogle trænere, som har troet på de unge.”

De kloge ord bliver efterfulgt af at Brink fortæller at beslutningen har været taget i samarbejde med klubben og med hans agent, og at han selv mener at det kan være meget svært at få gang i karrieren igen, hvis man først er kommet ned en gang.

Dermed går Mark Brink meget imod andre unge spillere, som gerne vil skydes af, så snart de får chancen. Men hvad synes du? Kommenter på Facebook, og giv din mening til kende.

In this article