Futurelandsholdets U16-drenge udtaget til to venskabskampe

I starten af marts møder futurelandsholdet Sverige og Belgien i to venskabskampe, og U16-landstræneren Per Holm har nu udtaget de 18 spillere, som skal repræsentere Danmark i en trenationsturnering i Belgien.

I 2013 søsattes et nyt tiltag for talentudviklingen i DBU-regi: Futurelandsholdet. Begrebet dækker over landshold på U15, U16 og U17-niveau, som er tilegnet spillere, som endnu ikke er vokset tilstrækkeligt til at kunne gøre sig gældende på de almindelige U-landshold, selvom de tekniske evner rækker til det. Tiltaget er til for at beskytte de små spillere i talentsystemet, og stammer oprindeligt fra Belgien, hvor bl.a. Eden Hazard har draget stor fordel af at kunne begå sig blandt fysisk jævnbyrdige med- og modspillere.

Nu er det danske U16-futurelandshold samlet for tredje gang, inden turen går til netop Belgien, hvor der venter træningskampe mod Sverige og de belgiske værter. Forud for disse kampe har Per Holm nu udtaget sit unge mandskab, men det har ikke været nemt pga. det gode spillermateriale:

”Efter en super éndagssamling i Nyborg tirsdag den 10. februar – hvor spillere, vejr og faciliteter var i top – kan jeg glæde mig yderligere over, at futuregruppen med spillere med stort potentiale er blevet større fra år til år. Derfor har det også været ekstra svært at vælge spillerne til futurelandsholdets tur til Belgien,” fortæller Per Holm til DBU’s hjemmeside.

”Jeg ser frem til de to kampe med holdet, hvor vi i år møder både Belgien og Sverige. Som da vi i sin tid blev inspireret af Belgien, så er Sverige nu blevet inspireret af os, og derfor er vi nu tre lande i denne miniturnering, hvor ordet ‘udvikling’ er i højsædet. Jeg synes, vi har en meget stærk og spændende trup, så det bliver et par spændende opgaver at se drengene i”, forklarer Holm.

De 18 udtagede spillere er:

Mathias Bøje, AC Horsens
Oliver Tveskov, B93
Jonas Madsen, Brøndby IF
Oscar Abel, Esbjerg fB
Victor Christensen, Esbjerg fB
Victor Mikkelsen, Esbjerg fB
Filip Djukic, FC København
Carlo Holse, FC København
Oliver Børner Thorup, FC Nordsjælland
Magnus Kofod, FC Nordsjælland
Christoffer Hansen, Næsby BK
Oliver Nielsen, Næsby BK
Julius Eskesen, OB
Emil Mikkelsen, OB
Nicklas Bachmann, SønderjyskE
Arbnor Muccolli, Vejle BK
Tobias Utoft, Vejle BK
Mathias Johannesen, AaB

Danmark møder Sverige d. 2. marts og Belgien d. 5. marts.

In this article