Dansk kaptajn i Kina startede sæsonen ud med sejr

Den kinesiske liga startede i denne weekend, og det gav en danskersejr i allerførste runde.

Den kinesiske opstart har været meget lang med en masse træningslejre og træning to gange om dagen. Dette har Eddi Gomes fået at føle efter sit skifte fra den esbjergensiske vestkyst til Henan; en kinesisk by der indeholder 65 millioner mennesker.

Men det har båret frugt for Gomes, der er blevet anfører for sin klub Henan Construction, og derfor fik han naturligvis også fuld tid, da man i sæsonens første kamp skulle tage imod sidste sæsons nummer fire fra Tianijn Teda. Dette skulle gøres hjemme på hjemme på Zhengzou Hanghai Stadium.

Men det var ikke Gomes, men i stedet to af de andre udlændinge, der var de bærende kræfter i kampen. Efter blot ti minutter gom Henan foran på et mål af Ivo da Rosa, men senere i halvegen udlignende Zhou Haibin. Dermed kunne de to hold gå til pause med et mål hver.

I anden halveg fik en anden debuttant i den kinesisk Super League så vist sit værd. Spanske Javier Patiño scorede nemlig to gange, og så kunne Henan Contruction få en god start på sæsonen med en 3-1-sejr.

I sidste sæson endte Henan kun lige over nedrykningsstregen, men klubben virker fast besluttet på at man skal komme længere op i tabellen i denne sæson.

In this article