Pione Sisto står foran lang pause

FC Midtjyllands guldfugl, Pieno Sisto, har fået sat tid på den lyskeskade, som har holdt ham ude i starten af foråret.

Pione Sisto var den helt store oplevelse i Superligaen i efteråret, men i forårets to første kampe har guldfavoritterne fra FC Midtjylland måtte undvære deres eftertragtede kantspiller. Efter lidt forvirring om skadens omfang har midtjyderne nu meldt officielt ud om den skadespause, Sisto står over for. Lægerne har konkluderet, at Sisto ikke kommer på banen de næste seks uger.

– Han har været til tre forskellige undersøgelser, og konklusionen er, at der er tale om en overbelastning i en sene i lysken, fortæller fysioterapeut Nicklas Falkesgaard Pedersen til FC Midtjyllands officielle hjemmeside.

– Det, vi har fået oplyst fra de eksperter, som har kigget på ham, er, at der kommer til at gå seks uger, inden han igen kan spille fodbold. I den næste periode skal han stille og roligt i gang med genoptræningen. Vi går forsigtigt frem, så vi undgår tilbagefald. Går det, som vi tror og håber, kan han være tilbage på træningsbanen om fem uger, og så skal han lige finde rytmen, inden han igen er aktuel til kampene, uddyber Falkesgaard.

Pione Sisto selv ærgrer sig over udsigten til mere tid uden for kridtstregerne, men ved, at han ikke ikke må stresse sin skade:

– Det er selvfølgelig ærgerligt, for jeg vil gerne spille. Men det tager den tid, det gør. Lyskeskader skal man være påpasselige med, så lige nu handler det om at blive 100 procent klar igen. Det er et spændende forår, som jeg gerne vil være en del af. Men holdet har gjort det godt, og det handler om at tage de rigtige beslutninger og ikke forhaste noget, fordi man gerne vil spille. Skader er en del af fodbolden, og det er første gang, at jeg er ude med en længerevarende skade, fortæller han til fcm.dk.

Pione Sisto spillede i efteråret 17 kampe i Superligaen med syv mål til følge.

In this article