Tidligere Neuer-træner: Jeg håber de kan bruge det

Manuel Neuers tidligere ungdomsmålmandstræner, Christof Osigus, har i tre dage været i Danmark for at træne unge målmandstalenter.

Christof Osigus er måske ikke et navn mange kan nikke genkendende til, hvis det bliver nævnt i offentligt forum. I hvert fald ikke alle steder. Men snakker man om dygtige målmænd og om Manuel Neuers unge dage, så er det måske et mere velkendt navn.

Osigus, der som ungdomsspiller var tysk landsholdmålmand fra U15 til U19, var nemlig målmandstræner for verdens bedste målmand, Manuel Neuer, da han i sine yngre år spillede i Schalke 04. Målmandstræneren holder stadig til i den vesttyske klub, men var i starten af påskeferien at finde i Allerød på Sjælland. I Allerød havde han nemlig fået tilbuddet om, at træne en masse unge målmænd, som var dukket op til Keepers Development & Coachings påskecamp. Et tilbud Osigus med glæde sagde ja til.

– For det første ville jeg gerne se Danmark. Jeg har aldrig rigtig været i Danmark før. Dan (Dan Petersen, stifter af KD&C, red.) kontaktede mig igennem Bjarne Goldbæk. Bjarne spørger mig så, om jeg vil være med på deres camp i Danmark, fordi Dan gerne ville have mig med, da jeg tidligere havde trænet Manuel Neuer. Og så svarede jeg bare, at det ville jeg gerne, fortæller Christof Osigus til dbold.dk.

Osigus var også meget opsat på, at lære de unge deltagere noget af det, som han tidligere havde trænet med Neuer. Han håbede samtidig på, at de unge ville tage nogle af tingene, han lærte dem, med ud i fremtiden.

– Jeg vil vise dem det samme program, som jeg har trænet med Manuel, jeg vil give dem tips til at gøre deres spil bedre, og jeg håber at de kan bruge 2-3 ting, af det jeg lærer dem.

– I Schalke har vi mange målmandstalenter, og Manuel Neuer var bare én af dem. Timon Wellenreuther, som har spillet de sidste seks Champions League-kampe for Schalke, blandt andet mod Real Madrid, er fra ungdomsafdelingen, og vi har ret mange målmænd, som vi kan tage fra ungdomsafdelingen, op på førsteholdet, fortæller målmandstræneren til D’ BOLD.

Ud over den fysiske træning, holdt han også et mindre foredrag for de deltagende målmænd, der her havde KD&C-stifter, Dan Petersen, som oversætter. Her lagde han meget vægt på, at det var okay at lave fejl, så længe man ikke hang sig i det og kun så fremad efterfølgende. Og samtidig at man som målmand skal være utroligt arbejdsom. Det er målmanden som bare vil, vil og vil, der bliver brugt, og som er sjovest at arbejde med.

Osigus var ikke taget helt alene til Danmark, han havde nemlig sin datter Josefine med sig. Josefine er, ikke helt overraskende, fodboldinteresseret og spiller også på målmandspositionen som sin far. Dog helt uden nogen form for påvirkning ad faderen, som han selv fortalte. Josefine er også godt på vej op i udviklingen som målmand, da hun spiller på et hold kun med drenge.

In this article