FC Midtjylland sejrer i Sisto-comeback

FC Midtjylland-truppen i stor glæde efter sejren i Herning, der gav dem mesterskabet | gettyimages.com

Hvis du i omegnen af Herning kunne høre vilde, larmende og jublende fans var det med god grund. FC Midtjylland sejrede i sæsonens ‘guldkamp’ og kom et stort skridt tættere på at kunne kalde sig mesterne af Superligaen. Kampens store helt blev Pione Sisto.

Pione Sisto har været ude med skader i løbet af sæsonen, og det var blandt andet derfor, at FC Midtjyllands fans glædede sig til hans comeback i aftes, ikke mindst grundet den prestige der var op til kampen: sejrede FC Midtjylland ville det være endnu sværere for FC København, og et hvilket som helst andet hold i Superligaen at indhente dem, og de ville dermed være tættere på at kunne kalde sig mestre af Superligaen. Netop dét gjorde de.

Efter en første halvleg, hvor begge hold havde chancer, men hvor størstedelen af disse lå til jyderne fra Heden, valgte FC Midtjyllands træner, Glen Riddersholm, at smide Pione Sisto på banen med 61 minutter af kampen spillet.

Og lidt over et kvarter efter indskiftningen stod det allerede 2-0 til FC Midtjylland. Her var Pione Sisto oplægger til det første mål, scoret af André Rømer, og målscorer til det andet mål i kampens 78. minut.

At han ville få så stor betydning for kampen i sit comeback, havde han overhovedet ikke forventet.

– Jeg er glad for at være tilbage. Fansene sang højt, da jeg kom på banen. Dem har jeg virkelig savnet, siger Sisto efter kampen, og fortsætter:

– Jeg havde ikke regnet med at komme til at få så stor betydning for kampen, men det er altid dejligt at score.

Med fire runder igen fører FC Midtjylland med hele 12 point over FC København i ligatabellen, hvilket vil sige, at FC Midtjylland blot behøver et enkelt point for at kunne have en matematisk indhentningsumulig føring over FC København, og derved blive mestre af Superligaen.