Fokus på: Matt O’Riley – Englænderen på det danske landshold

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold. Denne gang er vi nået lidt ud over den danske grænse, nemlig England, hvor vi har fundet halvt danske, halvt engelske, Matt O’Riley.

Dansk/Engelsk uden problemer

Da Matt O’Riley begyndte at gå, var det også første gang, at han sparkede rundt med en bold. Der skulle dog lige gå fem yderligere år, inden han begyndte til fodbold. Grunden til dette var, at tanken om at kunne blive professionel fodboldspiller, tiltalte ham rigtig meget. Lige siden har han elsket sporten, og er overbevist om, at han vil udøve den for altid.

Lige siden Matt var otte år gammel, har han spillet i engelske Fulham. Den chance fik han, da han var blevet inviteret til en stor træningscamp i klubben. Efter det, blev han hevet til siden, og fik fortalt, at klubben gerne ville skrive kontrakt med ham. Siden den dag har, nu 14-årige, O’Riley arbejdet hårdt og udviklet sig, så meget han kunne.

O’Riley har tidligere været udtaget til både det danske og det engelske U/15-landshold. Dette er på grund af hans danske relationer gennem sin mor, selvom han bor og spiller i England, samt kun snakker engelsk. Nu er han endnu engang blevet udtaget til et af de to landes U-landshold. Den 1. september skal han til landsholdssamling med det danske U/16-landshold i Tilst, mens han fra den 13. til den 19. august skulle have været med det engelske U/16-landshold i USA, men måtte blive hjemme grundet en skade.

Og når man primært opholder sig i England, kan man måske tro, at det er svært at holde styr på sine danske holdkammerater. Men trods distancen, har han også lært de danske spillere godt at kende.

– Jeg har lært de danske spillere godt at kende, jeg kan joke med dem, hvilket jeg nyder og det er også godt, at lære forskellige spillestile. Samtidig kender jeg også de engelske spillere rigtig godt, da jeg ofte spiller mod dem. Men jeg nyder også de danske samlinger og kampe, siger O’Riley til D’ BOLD.dk, og fastslår, at det dog ikke var helt nemt i starten, men venskaberne alligevel kom med tiden.

Han er dog ikke sikker på hvilket hold, der er bedst. Men forskellen på de to landes spillestile, kan han dog godt få øje på.

– Jeg synes danskernes attitude er en smule bedre, og så arbejder de lidt hårdere. Begge hold har gode individuelle spillere og forskellige spillestile, så en kamp mellem dem ville være meget spændende, siger centermidten.

Helt inde i varmen i Fulham

Det er omtrent seks år siden, at O’Riley startede i London-klubben. Det har også ført til en mase læring for den 14-årige midtbanespiller. Han startede på holdet som venstre wing, blev derefter skolet om til centerback, men har nu fået positionen som centermidt. At blive kastet rundt på de forskellige positioner, er noget erfaring O’Riley, er glad for at have fået, fra klubben, som har støttet ham siden dag et.

– Jeg har nydt al tiden i Fulham, og jeg går endda på det fulde skoleprogram nu. Selvfølgelig har der været lidt op- og nedture. Men alt i alt, så er jeg blevet indkaldt på to landshold på grund af dem. Min bedste ven spiller for Fulham, og klubben er meget venlig, fortæller O’Riley.

Over de seks år, O’Riley efterhånden har været i Fulham, har lysten til fodbold ikke ændret sig.

– Slet ikke. Jeg synes livet er kedeligt uden fodbold. Jeg vil aldrig stoppe med at spille, hvis det er muligt, forklarer han.

Vil være den de andre ser op til

Gennem tiderne har O’Rileys største støtte været hans forældre.

– Mine forældre er grunden til jeg er, hvor jeg er i dag. De ofrer meget for mig, og jeg er dem evigt taknemmelig. De støtter mig, og hjælper altid, hvis der er problemer i klubben, fortæller O’Riley til D’ BOLD.

I fodboldens verden har Matt ikke et idol. Han vil derimod være den, som andre kommer til at se op til. Drømmeklubben er at finde i det catalanske i Spanien, nemlig FC Barcelona, da han mener deres spillestil med masser af boldbesiddelse og mange chancer, passer ham rigtig godt. Og en plads på netop det hold skal ikke udelukkes, da han endnu engang forsikrer om, at drømmen er at blive professionel fodboldspiller.

– Ikke bare på et hvilket som helst niveau, men det højest mulige.

Hvis du vil følge unge O’Rileys liv som fodboldspiller i Fulham, kan du følge ham på Instagram via @matt_oriley8.

In this article