Ung klubmand får to år i SIF

Embed from Getty Images

18-årige Sammy Skytte har netop sat sin underskrift på en to-årig kontrakt med sin barndomsklub, Silkeborg IF. Kontrakten er konstrueret således, at Skytte i sit første kontraktår kan færdiggøre sin HHX-uddannelse, inden han på andet kontraktår vil være på fuld tid som en del af førsteholdstruppen.

Den unge klubdreng, der er et produkt af Silkeborg IF’s talentsatsning, Vision 2018, har repræsenteret en lang række af diverse hold på vejen mod en plads på SIF’s førstehold, heriblandt SIF Fodboldskolen, samtlige elitehold, Talent Team, Silkeborg Efterskole og HHX via Silkeborg Fodbold College, og han tillægger da også sit kendskab til klubben samt muligheden for spilletid stor værdi, når han begrunder valget på barndomsklubben.

– Jeg har været i klubben i lang tid, og her kender jeg hverdagen. Klubben kender mig, og vi har et godt forhold. SIF er et godt sted at være, ganske enkelt. Sammen med klubbens version er det den grundlæggende årsag til, at jeg har valgt at skrive kontrakt med SIF, udtaler Sammy til Superliga-nedrykkernes hjemmeside.

Klubbens sportschef, Jesper Stüker, er da også tilfreds med signingen af Sammy Skytte, som, forventer han, vil debutere på førsteholdet inden længe, såfremt det lykkes sidste sæsons store profil på SIF’s U19 Liga-hold at fortsætte sin rivende udvikling.

– Sammys talent på det tekniske og spillemæssige område er enormt stort. Hans udfordring har været lidt for lange skadesperioder og deraf følgende fysisk efterslæb, men det er dejligt, at Sammy især i de seneste måneder har gjort en indsats på området og flyttet sig et pænt stykke i den rigtige retning. Fortsætter den udvikling, er jeg sikker på, at vi vil se Sammy debutere på førsteholdet i SIF inden længe, siger Jesper Stüker.

Sammy Skytte er da umiddelbart heller ikke langt fra en plads blandt de 18 spillere, der udtages til hver af runderne i Bet25 Ligaen. Således var han til klubbens seneste 1. divisionskamp ude mod Lyngby på listen over holdets 18 mand store trup – dog uden minutter på banen, hvorfor han endnu har debuten til gode.

– Men det giver helt sikkert blod på tanden at blive udtaget til truppen, fortæller han om udtagelsen, der uden tvivl ikke bliver den sidste af slagsen. Spændende bliver det i hvert fald at følge offensivspillerens udvikling.

Sammy Skytte har repræsenteret ungdomslandsholdene med to U17-optrædener samt fem på U18-landsholdet, og han forventes at få flere af slagsen på U19-landsholdet.

In this article