17-årig FCV-fødselar håber på debut mod FC København

DBU Pokalen kører på fuld skrue, og onsdag aften møder FC København Slagelse-mandskabet, FC Vestsjælland. Sidstnævnte har en ung mulig debutant på holdkortet. 

Det er næppe nogen nem opgave det kriseramte 1. divisionshold fra FC Vestsjælland kommer på, når de onsdag aften klokken 18, går på banen mod FC København.

Slagelse-mandskabet håber dog på overraskelsen, men allerede før kampen, har de sørget for den første.

I truppen til opgøret er nemlig den kun 17-årige Christoffer Søllested. Det er første gang, at den unge U/19-spiller er udtaget til seniortruppen forud for en officiel-kamp – og som om det ikke var specielt nok, så er det også hans fødselsdag.

– Søndag aften fik jeg ad vide at jeg skulle træne med A-truppen tirsdag morgen, og tirsdag aften efter træning, fik jeg så ad vide, at jeg var med i truppen mod FCK, siger Slagelse-knægten til D’ BOLD.

– Det er ret specielt (at være udtaget på sin fødselsdag, red.), og hvis jeg får debut, ville det helt sikkert også være den bedste fødselsdagsgave, jeg kunne drømme om.

Det er dog ikke den første snus af seniorfodbold Søllested får. I sidste uge fik han nemlig uofficiel debut, da FC Vestsjælland havde besøg af indiske Dehli Dynamos i en venskabskamp. Inderne huserer blandt andet stjerner som Florent Malouda, John Arne Riise og på bænken Roberto Carlos. Trods sin status i verdensfodbolden gjorde sidstnævnte, hvem også er tidligere Champions League-vinder og verdensmester, ikke særligt indtryk på den 17-årige viking.

– Det var stort at spille imod en spiller, man har set op til og kun set på TV, da man var mindre. Nu er han jo blevet lidt ældre, samtidig med at han var spillende træner, så det var ikke den samme Roberto som i gamle dage, siger Søllested, der ydermere kommer ind på aftenens forventninger.

– Jeg er ikke blevet lovet spilletid, og jeg har heller ikke de store forventninger til det, men jeg forbereder mig, og håber selvfølgelig på at få nogle minutter i benene.

Til daglig spiller Christoffer Søllested i U/19 Drenge Øst 1-puljen, hvor de endnu er ubesejret efter seks kampe. Her huserer han på kanten eller i angrebet, og det er firepower der er behov for, hvis løverne skal besejres i pokalen, og selvom de ikke har vist meget af det i 1. division, er Søllested fortrøstningsfuld.

– Jeg håber og tror på, at vi kan byde dem op til dans. Det er jo pokalturneringen, og overraskelser er sket før. Vi ved godt, det bliver en svær opgave, men vi går selvfølgelig til kampen for at vinde.

Søllested er en teknisk dygtig spiller. God med fødderne og stærk i afslutningerne. Hidtil har han scoret imponerende otte mål i seks kampe i denne sæson.

In this article