Egelund-brødrene bag Esbjerg U/17-triumf

Patrick og Martin Egelund scorede alle målene, da Esbjergs U/17-hold slog AGF’s ditto med 4-1. AGF bragte sig foran efter blot to minutter, men århusianerne kom lynhurtigt bagud.

AGF kom fra et spinkelt nederlag mod talentmastodonten FC Midtjylland, mens Esbjerg var uden sejr i tre kampe og senest havde fået klø af FC Nordsjælland. Begge hold havde altså stærkt brug for point, da de i lørdags duellerede om tre af slagsen.

Og kampen startede perfekt for de neutrale tilskuere, da stortalentet Benjamin Hvidt bragte gæsterne foran 1-0 efter blot halvandet minut. Esbjergs unge spillere var chokerede, men der var ikke tid til at ærgre sig. Hjemmeholdet reagerede prompte.

Syv minutter senere blev der udlignet. Oliver Nielsen fandt Patrick Egelund i feltet, og herfra var det en smal sag for den yngste Egelund-bror at sparke kuglen i nettet.

Men EfB var ikke færdige endnu – de ville mere..

Et frispark fra Simon Bækgaard havnede en smule tilfældigt for fødderne af Martin Egelund, der gjorde det til 2-1 blot fire minutter efter lillebrors føringsmål. Målet gav hjemmeholdet initiativet, og i resten af første halvleg var hjemmeholdet i teten, mens AGF, som ellers har præsenteret sig flot i denne sæson, så noget skrøbelige ud i de bagerste geledder.

I anden halvleg blev kampen en anden. Vestjyderne tillod mere rod, og kampen blev i højere grad en duelkamp uden det smukke spil, som begge hold ellers kan præstere. I perioder havde man den fornemmelse, at AGF var ved at æde sig ind i kampen, men i stedet gik det den modsatte vej.

AGF’s træner Allan K. Jepsen satsede offensivt, og det er som bekendt ikke uden risiko. Martin Egelund scorede igen, da han i det 79. minut fulgte op på endnu en ripost – denne gang fra Oliver Nielsen. Ondt blev værre i kampens sidste minut, hvor Oscar Abel blev nedlagt i feltet, og dommeren dømte straffespark.

Sparket fik Martin Egelund lov at tage – måske for at jagte hattricket, måske fordi han bare er holdets straffesparkstager – men i hvert fald udnyttede Egelund den gyldne mulighed, da han koldblodigt fuldgjorde sit hattrick og scorede til 4-1.

In this article