Fokus på: Jeppe Okkels – Førsteholdet, mål på stribe og drømmen om Silkeborg IF

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold eller en ældre spiller med fokus på deres ungdomsår. I denne uge er vi endt hos den egns-elskende Silkeborgspiller, Jeppe Okkels.

Helt naturligt at starte hurtigst muligt

– Jeg holder motivationen, ved at det er dét, jeg synes, der er sjovest at lave, og også er inden for det jeg har mine mål og drømme i livet. Så hver dag har jeg altid sulten til at udvikle mig.

Fodbold har altid været tæt inde på livet af Silkeborg IF U/17-spilleren Jeppe Okkels. Han begyndte allerede i en alder af 3-4 år, at spille fodbold. I børnehaven var det altid fodbolden, der kaldte på den lille Jeppe. Samtidig gik Okkels søskende også til fodbold, hvilket også hjalp ham på vej mod valget af netop denne sport.

– Så det var ligesom helt naturligt at starte hurtigst muligt, fastslår Okkels til D’ BOLD.

Lige såvel som bolden blev hevet frem i børnehaven, blev den hevet frem i haven derhjemme, hvor hans far, Carl, troppede op og spillede fodbold med sin søn.

Da Okkels begyndte til fodbold, var det i den mere lokale klub, Øster Bording Silkeborg, ØBG. Og allerede dengang, var han blandt de bedste.

– Jeg startede i ØBG, hvor jeg spillede indtil U/12, hvor jeg så rykkede til SIF (Silkeborg IF, red.). I ØBG havde vi et rigtig godt hold, hvor vi spillede i den bedste række. Vi spillede syvmands, der var mange gode spillere og det var en rigtig sjov tid, fortæller kantspilleren.

I en alder af 12 år rykkede Jeppe Okkels til Silkeborg IF, hvor det hele blev mere seriøst. Niveauet blev hævet, samt der skulle mødes op til endnu flere træninger end før. Heldigvis for Okkels, faldt det ham let og naturligt, at øge seriøsiteten omkring spillet.

Hurtig landsholdsaktuel

Boldbesiddelse er nøgleordet for Okkels. Som kantspiller, er det vigtigste for ham, at have bolden mest muligst. På den måde er han altid med i spillet, og kan derfor også deltage i både målscoringen, men også i oplæggerens rolle.

Denne spillestil og tilgang til sporten, har også givet ham godt igen. Allerede som U/16-spiller, blev han udtaget til det danske U/16-landshold. Og senere blev han også udtaget til samlinger og kampe for U/17-landsholdet. Noget han ser som et kæmpe skulderklap.

– Det er rigtig fedt at være inde omkring DBU, hvor man møder andre lande. Først og fremmest fordi man får lov at repræsentere sit land, men også fordi at det er stort skulderklap at blive udtaget, fortæller Okkels og slår fast, at det at synge nationalsangen, også giver en helt bestemt og fed følelse i kroppen.

I starten af august var Okkels med resten af U/17-landsholdet til Open Nordic Tournament i Sverige. Her viste han sig endnu engang fra sin bedste side, og var blandt andet med som oplægger til flere mål. Trods Danmark ikke nåede videre fra deres gruppe, er Okkels nu en god oplevelse rigere.

– Det var en god oplevelse at være sammen igen og med den nye træner. Det var starten på U/17-året og ligesom forberedelse til EM-kvalifikationen, som kommer om lidt tid. Vi spillede nogle fine kampe og fik udviklet på vores spil, siger Okkels til dbold.dk.

U/17-landsholdet var endnu engang samlet i august, denne gang efter Open Nordic, hvor de i to venskabskampe mødte Bulgarien, hvori Okkels assisterede et mål, samt scorede to på egen hånd i en stensikker 5-0 sejr til danskerne i det første opgør.

Silkeborg for evigt

Ikke underligt betyder Silkeborg IF rigtig meget for den 16-årige Okkels, der har været i selve klubben i fire år, men som også har holdt med den, lige siden han lærte fodbold at kende. Samtidig er det hjembyen for kantspilleren.

– Det er også en klub, som spiller noget fodbold, jeg godt kan lide, og med et seriøst miljø omkring fodbolden, siger Okkels.

I 15-års fødselsdagsgave, fik han en kontrakt med Silkeborg, hvilket på sin vis viser hvor meget klubben tror på den unge Jeppe.

– Det var en rigtig fed følelse at få af vide. Så er jeg ligesom sikker på flere år i SIF med højt niveau og en klub som satser på egne talenter. Og så er det jo fedt at vide, det er en selv, som de også stoler på, forklarer han til D’ BOLD.

Silkeborg har gjort sådan et stort indtryk på den stadig meget unge fodboldspiller, at han ikke engang ville overveje et skifte til en anden danske klub, hvis de viste ham interesse.

– Jeg er i en god udvikling i Silkeborg.

Danmark er ifølge kantspilleren et fint sted at udvikle sig, og at spille i Alka Superligaen er klart et mål for Okkels, der dog stadig mener, der er lang vej endnu. Men som seniorspiller ønsker Jeppe Okkels også at komme til at spille for Silkeborg IF.

– Man kan jo altid se hvad man kan nå efter. Men først og fremmest er drømmen debut på Mascot Park (Silkeborg IF’s hjemmebane, red.), siger Okkels.

Idoler er ikke noget Okkels går op i, selvom man nærmest kunne forestille sig, at han ville nævne en række Silkeborgspillere. Det ville han måske også, hvis man bad ham sætte navne på de spillere, som han ellers ser op til.

– Jeg har flere spillere som idoler, kan man sige. Men ikke nogle specielle, siger den 16-årige Silkeborgspiller.

Silkeborgs U/17-hold opnåede i den netop overståede weekend, at hente deres første point i sæsonen, efter de spillede 3-3 mod HB Køge i deres femte kamp indtil videre.

In this article