AaB U/19-markspiller Joakim Mæhle reddede straffespark i sejr mod BIF

Der var dramatiske scener, da AaB U/19 lørdag gæstede Brøndby. 

De blå-gul-klædte fra Vestegnen havde lørdag besøg fra Nordjylland, hvor de for en sjælden gangs skyld kunne gå ind til en kamp med en smule selvtillid efter sidste rundes sejr, som var deres første i sæsonen.

AaB havde i modsætning til dagens hjemmehold tabt deres seneste kamp, og de skulle derfor kæmpe sig tilbage på sporet mod Auri Skarbalius’ tropper.

Og for sidstnævnte startede det godt. Joakim Mæhle, som skulle vise sig at få en hovedrolle i kampen, blev nedlagt i Brøndbys straffesparksfelt, hvorefter der blev dømt straffespark. Det tog Asger Bust sig af, og han fejlede ikke. 1-0 til gæsterne.

Efter en lille halv time kom det hele til at se lidt sortere ud for Brøndby. Rasmus Thellufsen kunne med en solotur gennem Brøndby-forsvaret se sig komme frem til en skudmulighed. Skuddet blev dog rettet af, men det var til Thellufsens fordel, da den fløj ind i Brøndby-nettet til pausestillingen 2-0.

Brøndby fik ikke mange ben til jorden, men forsvaret lukkede fornuftigt af for nordjydernes angreb. Efter 70 minutter kunne de dog ikke holde Bardhec Bytyqi ude, da han fik et godt skud på mål. Brøndbys keeper kunne ikke holde bolden, og på riposten kom Sebastian Grønning frem til bolden. Grønning måtte dog se sig nedlagt før, at han kunne få et skud på mål. Asger Bust sparkede dermed AaB sikkert på 3-0, og så var den kamp lukket.

Det blev dog gjort mere interessant end AaB sikkert havde ønsket, da Nicolaj Jørgensen, AaB’s keeper, blev smidt ud med ti minutter igen. Og eftersom gæsterne havde benyttet alle deres inskiftninger, så måtte Jakob Mæhle tage målmandshandskerne på. Dermed stod han de sidste ti minutter af kampen, og skulle altså som det første stå over for et straffespark. Det tog Amir Al-Ammari, men AaB’s nye “keeper” snuppede på imponerende vis sparket. Riposten faldt dog tilbage til netop Al-Ammari, og her kunne Mæhle ikke holde bolden ude.

Brøndby formåede dog hverken at få reduceret eller udlignet til 3-2 eller 3-3, og dermed må de se sig fortsætte på tiendepladsen, mens AaB indtager U/19 Ligaens fjerdeplads.

In this article