FCM U/17 havde bolden mest men tabte

Boldbesiddelse er ikke altid lykken. Spørg bare AaB, som tabte konkurrencen om bolden men vandt kampen. En straffesparkssituation blev afgørende for kampens udfald.

I lørdagens efterårssolskin tog AaB hjemme på Hornevej imod talentudviklingsmastodonten fra FC Midtjylland. Ulvene bruger massevis af ressourcer på talentarbejdet, men hidtil har resultaterne i U/17 Ligaen været en blandet fornøjelse.

AaB går derimod en del under radaren, for godt nok ved vi, at Nordjyllands fodboldflagsskib satser stort på talentudviklingen, men vi regner dem sjældent blandt medaljefavoritterne. Det kunne være vi skulle gøre det?

I hvert fald gav kampens første 10 minutter ikke anledning til andet. De bolsjestribede kom forrygende ud til kampen, og kun stolpen forhindrede en tidlig føring til hjemmeholdet.

Efter intense godt 10 minutter vågnede Svend Graversens unge ulve op, og fik sat sig på spillet. Aalborgenserne trak sig længere tilbage på banen, og tillod i langt højere grad end i kampens begyndelse FC Midtjylland at have bolden. Kort inden pauseteen udmøntede det midtjyske overtag sig i et straffespark.

Til de fremmødte tilskueres glæde, dem der støttede hjemmeholdet i hvert fald, reddede Markus Iversen sparket, men hvad var nu det? Dommeren fløjtede. Iversen var gået for hurtigt ud – omspark. Det mentale slag i ansigtet på den unge målmand stod han imod, og også på det andet straffespark klarede AaB-keeperen forsøget – imponerende! 0-0 ved pausen.

I anden halvleg trykkede FC Midtjylland hårdere på, og de sortklædte Ikast-talenter kreerede nok chancer til at bringe sig i front. I stedet var det værterne, der kom først på måltavlen.

Holdet anfører og største profil, Wessam Abou Ali, fandt Rasmus Sandager, som scorede til 1-0. Presset fortsatte herefter ned mod Markus Iversens mål, men med for mange boldberøringer, for lidt bevægelig og kløgtighed, voldte FCM’s spilovertag ikke AaB de store problemer.

I stedet gjorde Wessam Abou Ali det til 2-0 efter godt en time, da han afsluttede et flot angreb. Målet var Wessam Abou Alis fjerde i sæsonen og samtidig den scoring, som lukkede kampen, der sluttede med en fortjent 2-0-sejr til AaB.

In this article