FCM U/19 sejrer overlegent i UEFA Youth League

FC Midtjyllands U/19-hold deltager til dette års udgave af UEFA Youth League, og vandt deres første kamp med 3-1.

I deres første play-off kamp ved dette års UEFA Youth League, som er ungdomsudgaven af Champions League, vandt FC Midtjyllands U/19-hold en overbevisende sejr på 3-1 over FC Saburtalo, der var rejst til Herning helt fra Georgien.

Der skulle spilles et kvarter, før begge holdt for alvor begyndte at få fat i kampen, da de lige skulle tilvænnes hinanden. Det var dog ulvene, som fik det bedste greb om kampen. Og der skulle ikke gå mere end 23 minutter, så var de unge drenge fra Midtjylland foran med 1-0. Jonas Gemmer, der før har været oppe omkring Superliga-truppen, sendte en flot aflevering mod Rasmus Nissen, der havde sidste fod på bolden, inden Simon Sterring sendte den om bag georgiernes målmand i målet.

Georgierne var tamme i første halvleg, og det udnyttede ulvene kort før pausen, da Mads Døhr Thychosen sendte bolden indover på et frispark, og fandt Jonas Gemmer, der flot headede bolden i mål. 2-0 til ulvene ved pausen.

Fem minutter inde i anden halvleg fik en spiller fra Saburtalo lagt bolden ind i midtjydernes felt, hvor Jonas Gemmer uheldigt fik foden på bolden og rettede den af, så Oliver Ottesen i Midtjylland-målet ikke have en chance for at få fat i den. 2-1 til FCM på et uheldigt selvmål af Gemmer, der ellers tidligere havde sendt bolden i det rigtige mål.

Anden halvleg var meget lige fordelt på boldbesiddelse og chancer. Men FC Midtjylland var ikke helt færdige med at score mål. Rasmus Nissen udnyttede et boldtab fra Saburtalo på deres egen banehalvdel, og satte med en kold højrefod bolden i mål til 3-1, som også blev kampens resultat.

Om tre uger mødes de to hold i returopgøret i Georgien, hvor FC Midtjylland kommer med størst chance for at gå videre til næste play-off runde.

In this article