Fokus på: Christian Aarup Skou – Titler, skader og masser af erfaring

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. Denne gang er vi landet hos Christian Skou fra AaB’s U/19-hold.

Fra hygge og leg til et mere seriøst træningsmiljø

Dengang Christian Aarup Skou blot var fem år gammel, begyndte han til fodbold. At bevæge sig og være aktiv var noget han var helt vild med, og derfor gik han, allerede fra han var to år, til gymnastik. Fodbold blev, for ham, en naturlig forlængelse af gymnastikken, og er hvad han bruger sin tid på nu.

St. Restrup IF var klubben hvor det hele startede. Det hele gik mest op i leg, hygge og det sociale samvær med hans venner og klassekammerater. Han havde dog fra han var ti år gammel, deltaget i nogle talenttræninger for AaB’s samarbejdsklubber, som blev afholdt om fredagen i selve AaB. Da Skou var 12 år, blev han spurgt af klubben, om han ville skifte fra den lokale klub, og ind til det mere seriøse spil i AaB.

Skou spillede på det tidspunkt badminton på et højt niveau, og havde deltaget i flere Team Danmark-træninger i Nordjylland. Men valget var ikke ret svært, og defensivspilleren fik hurtigt takket ja til tilbuddet fra AaB.

– Det var sjovt dengang at konkurrere med mine nuværende klubkammerater i Aab, om at være den mest scorende i årgangen. Som forsvarsspiller nu, kan jeg ikke være med længere. St. Restrup IF er, og har altid været, en god talentudviklingsklub, fortæller Skou til D’ BOLD.

Priser vundet gennem hele U-fodbold tiden, trods hårde skader

Christian Skou har gennem det meste af sin ungdomstid, og specielt de vigtigste år, spillet i AaB. Der har de hjulpet og udviklet ham på både et personligt plan, men også rent spillemæssigt. Det professionelle arbejde fra trænerne, hvor de arbejder med en god menneskelig vinkel, har haft en stor indvirkning på den unge forsvarsspiller.

Skadesfri har han dog ikke kunne holde sig. Og nogle af skaderne har været alvorlige og langvarige, men er ikke længere en del af hverdagen for Skou. Senest var det skulderen, som holdt Skou ude af spillet. Men en succesfuld operation har fået ham tilbage på banen, hvilket han er meget glad for.

Siden de helt unge år i AaB, har Skou været med til at vinde trofæer og titler med sit hold. Dallas Cup, KB Cup, Honved-Macron Cup og Jysk-fynsk mesterskaberne er bare noget af det, som Skou har været med til at vinde. Og i sæsonen 2013/14 opnåede Skou andenpladsen i U/17-ligaen med sit hold.

U/19-fodbolden slutter snart, og hvad nu?

Skou har sammen med resten af AaB’s U/19-hold haft en udmærket start på sæsonen med tre sejre og to nederlag efter de første fem kampe. Heriblandt var nederlagene til FC Midtjylland og FC Nordsjælland, som er vurderet til at være de to stærkeste og bedste mandskaber i U/19-ligaen i år. Men Christian Skou er ikke i tvivl om, hvilket hold AaB stiller op med til kamp, og hvad deres største kvaliteter er.

– Vi har et rigtigt godt sammentømret og homogent hold bestående af mange andetårs U/19-spillere, hvor størstedelen af spillerne var faste spillere på ligaholdet sidste år. Det vil sige, at vi kender hinanden rigtigt godt gennem mange år, og har stor erfaring sammen, forklarer Skou til dbold.dk.

Han tror samtidig på, at holdet har gode chancer for at ende højt i ligaen, med kvaliteter som at være gode med bolden, samt de ved hvad der skal til.

Nu er der dog kun ni måneder tilbage som U/19-spiller for forsvarsspilleren, der i sin tid som fodboldspiller har prøvet sig frem på alle de defensive pladser på banen. Men han har endnu ikke nogen kendskab til, hvad der skal ske efterfølgende.

Skou har ikke et decideret yndlingshold, men nyder at se engelsk fodbold på grund af intensiteten i deres spil. Og drømmen er da også at komme til udlandet på et tidspunkt. Og med Daniel Aggers forsvarsspil som spillemæssigt forbillede, er det bestemt ikke en umulighed, når man kigger på hvad Brøndby-spilleren har opnået i sin karriere med masser af gode sæsoner i Liverpool FC og et flot Landsholds-CV.

In this article