Fokus på: Simon Lyngsø Sterring – Jyllands farligste skifte, Aston Villa og UEFA Youth League

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. I denne uge er det Simon Lyngsø Sterring fra FCM, der er i fokus.

Tog Jyllands farligste skifte i en alder af 15 år

Da Simon Lyngsø Sterring var blot seks år gammel, begyndte han til fodbold. Grunden var simpel; kærligheden til sporten var allerede dengang intakt. Og så spillede hans venner også fodbold, hvilket hjalp lidt på motivationen til at komme i gang.

Han startede til fodbold i den lille lokale klub, Ravnsbjerg IF. Dengang var det ikke særlig seriøst, men gik mere ud på at hygge sig og have det sjovt med venner til kamp og træning. Da han fem år senere var 11 år gammel, blev han spurgt af FK Viborg, Viborg FF’s talentafdeling, om han ikke ville starte med at spille for dem. Det takkede Sterring pænt ja tak til, og der spillede han i fire år. Her fik han lov at blive matchet til træning og kamp i weekenden mod spillere der var tre-fire år ældre end ham selv. Noget han mener var med til at udvikle ham meget. Én træner havde meget stor indflydelse på hans udvikling Viborg, Claus Therkildsen. Han var træner for Sterring i alle hans Viborg-år, og har hjulpet ham rigtig meget. Men da han var 15 år gammel, tog han et skifte, som sjældent går blindt forbi i Midtjylland.

– Da jeg så blev 15 år skiftede jeg til FC Midtjylland. Min til i FCM indtil videre har også været helt fantastisk. Et super professionelt miljø at være i, som helt sikkert har hjulpet mig helt ekstremt meget i min udvikling, siger Sterring til D’ BOLD.

Tiden i FC Midtjylland har været meget succesfuld for angriberen. Han har én gang vundet sølv i U/17-ligaen, vundet den og vundet guld med U/19-holdet sidste sæson. Samtidig har han deltaget i et par internationale turneringer og ovenikøbet vundet én af dem.

Én af de internationale turneringer var i Italien. Og vindermentaliteten i støvlelandet var, ifølge Sterring, meget tydelig at se. For danskere siger normalt, at man gør alt for at vinde. Men i Italien gør man virkelig alt for at vinde. Spillerne kommenterer på alle dommerkendelser og viser virkelig deres følelser i spillet. Noget Sterring mener man kan lære noget af i Danmark. At være afsted og møde internationale hold var dog en god oplevelse for angriberen.

– Det er altid sjovt at spille internationale tuneringer mod hold, man ikke spiller imod i weekenden. Her lærer man en helt masse individuelt og som hold, hvilket er virkelig brugbart i ens udvikling, siger Sterring, der har svenske Zlatan Ibrahimovic som idol.

Succes følger succes

Al den succes, som Sterring var en del af, smittede også af på hans rygte. Aston Villa var pludselig en bejler, og hev den unge angriber ind på en prøvetræning. En oplevelse for livet for Sterring.

– Turen til Aston Villa var rigtig god. Jeg lærte en masse på turene, og fik øjnene op for, hvad det krævede rent mentalt, for at slå igennem i udlandet. Jeg fik lov til at træne med nogle dygtige spillere på nogle fantastiske faciliteter, fortæller Sterring.

I en alder af 15 år, blev Simon Sterring også indkaldt til U/16-landsholdet, hvor han opnåede hele otte kampe. Et gult og et rødt kort kom angriberens vej, men fem mål må på en eller anden måde kompensere for disse. Angriberen har dog ikke været inde omkring DBU siden da.

– Det var super fedt at spille på landsholdet, og en ting som jeg nød helt vildt. Desværre er jeg ikke på landsholdet lige nu, men arbejder sten hårdt hver dag, for at komme tilbage en dag. Og det er jeg sikker på også lykkes engang, fortæller den Manchester United-glade angriber.

U/19-fodbold og fremtiden

FC Midtjyllands U/19-hold har haft en ganske fin start på sæsonen med tre sejre og et enkelt nederlag i de første fire kampe. Niveauet i ligaen ser Sterring som værende højt i år, men han er også optimistisk på FCM’s vegne. Holdet vandt som før nævnt U/19-ligaen sidste år, og angriberen tror FCM har masser at byde på igen i år.

Faktisk vurderer han holdets chancer for guld som værende rigtig gode. Fokusset, der konstant har været på dem selv, hvad de kan gøre bedre i næste opgør, er en vigtig faktor på holdet. Han tror det er én af grundende til, at de nu har en god chance for at genvinde U/19-ligaen.

Netop på grund af U/19-guldet blev hentet til Heden i sidste sæson, kan det nuværende hold se sig selv spille i UEFA Youth League, hvor holdet er kommet godt fra start med en 3-1 sejr på hjemmebane, forud for et returopgør i Georgien mod FC Saburtalo.

– I den ene kamp vi har spillet indtil videre, har det været kæmpe stort. Igen, det er fedt at spille imod udenlandske hold, og vise vi kan være med internationalt, fortæller Sterring og fortsætter om holdets chancer for at gå videre:

– Jeg vurderer vores chancer for at gå videre til at være gode. Vi har et fint resultat med fra vores hjemmebane. Så hvis vi holder os til vores aftaler, er kyniske og spiller som vi gjorde i første halvleg imod dem, tror jeg vi har en stor chance for at gå videre til næste runde.

Fremtiden er endnu usikker for den unge angriber. Kontrakten med FC Midtjylland udløber i sommeren 2016, og derfor er intet sikkert for Sterring indtil videre.

Læs sidste uges Fokus På, som handlede om AaB’s U/19-spiller Christian Aarup Skou!

In this article