HB Køge U/17 satte bundhold til vægs

De seneste års prygelknabe i U/17 Ligaen, HB Køge, viste lørdag eftermiddag at der er nye tider på vej. Svanerne slog ligadebutanten fra Haderslev med 1-4.

Der var noget specielt over opgøret denne lørdag eftermiddag klokken 14.45. Ligadebutanten tog imod underdoggen fra københavnerforstaden Køge. For Køge var opgøret sæsonens hidtil letteste kamp, og det med visheden om, at ingen kampe på nogen måde er ”lette” i U/17 Ligaen, hvor alle holdene har kontraktspillere og professionelle forhold.

Nå, men efter vanskelige opgør mod rækkens formodede tophold, Brøndby, FC København og Esbjerg, ville en tur til Haderslev måske være en sovepude for svanerne, som har imponeret alt og alle, og i skrivende stund er placeret i den øverste del af rækken – et noget uvant syn for følgere af U/17 Ligaen.

Men det var kun den mentale udfordring. Større var den taktiske udfordring. For første gang i sæsonen skulle køgegenserne møde et hold, som ikke er specielt interesserede i at have bolden, men egentligt har det godt med at lade modstandere overtage den lille runde, og ellers lukrere på de fejl, der måtte opstå i modstanderens opspil.

Og lad os bare slå det fast med det samme: De unge svaner bestod til topkarakter. Både mentalt og taktisk var man sønderjyderne overlegne, og med hver to mål blev Elias Sørensen og holdets nye stjerneskud, Alain Mateso, kampens helt store oplevelser. En helt igennem disciplineret indsats resulterede i en 1-4 sejr til HB Køge, som beviste at man er et hold, der skal tage seriøst.

Nicolai Dupont scorede det enlige mål for domkirkebyens U/17-hold, som efter seks kampe stadig er uden sejr.

In this article