OB og Lyngby delte i weekendens ene U/19-opgør

I weekendens eneste opgør i U/19 Ligaen tog Odense Boldklub imod Lyngby i en kamp mellem to mandskaber, der om nogle kunne trænge til holde efterårsferie med tre point.

Således gik begge hold sejrende fra sæsonens første runde, men siden er det kun lykkedes Lyngby at hente et enkelt point i anden runde, mens odenseanerne har lidt nederlag i de efterfølgende fire kampe. Der var derfor lagt op til en jævnbyrdig affære i lørdagens opgør.

Det var hjemmeholdet, der startede kampen bedst, og gennem kampens første halvleg sad OB generelt mest på spillet, mens et kompakt Lyngby-hold lurrede på omstillinger, hvilket så ud til at fungere, da sjællænderne ikke tillod fynboerne mange muligheder og fik afvist de indlæg, der truede. Desuden resulterede manglende skarphed på de få chancer i begge ender, som halvlegen endelig bød på, i, at holdene kunne gå til pause med 0-0.

I anden halvleg var spillet mere jævnt fordelt, og Lyngby var mere på bolden. Alligevel var det en omstilling, der gav udeholdets Christian Akkermann mulighed for at bringe gæsterne foran, da bolden efter en afrettet aflevering noget tilfældigt lander for fødderne af ham, og med en sikker afslutning sendte Akkermann Lyngby på sejrskurs.

Udeholdets scoring tvang naturligvis OB længere frem på banen, hvilket gav De Kongeblå fra Lyngby plads til flere gode muligheder, men OB’erne viste god moral, og deres hårde arbejde betalte sig for alvor, da Frederik Humlegaard skød udligningen i nettet via et fynsk gennembrud i venstresiden og en våd og glat grønsvære, som var medvirkende til, at bolden havnede hos Humlegaard, der altså bragte balance i opgøret.

Det lykkedes hverken OB at fuldføre comeback’et eller Lyngby at svare igen, og derfor sikrede begge mandskaber sig et point, som blev det første længe på de to holds pointkonto.

Dermed er det altså fortsat et enkelt point, der adskiller de to mandskaber på 8.- og 9.-pladsen.

In this article