Talenttid INSIDE: AaB-keeper kigger frem mod top tre – U/17 Ligaen

AaB er startet godt i U/17 Ligaen med tre sejre og et nederlag. Successen skyldes et stærkt sammenspillende hold, som ifølge holdets målmand kan kigge frem mod top tre, hvis holdet formår at bygge videre på sæsonstartens stærke spil.

I D’ BOLD’s ugentlige magasin, Talenttid Inside, inviterer vi dig hver uge med til at læse om de allermest spændende og dybdegående historier fra den danske U/19- og U/17 Liga. Vi går helt i dybden med indslagene, og bringer dig interviews fra nogle af hovedpersonerne fra weekendens spillerunde, fordi vi her på D’ BOLD bestræber os på at give dig ALT det bedste fra dansk ungdomsfodbold.

AaB har fået en ganske udmærket start på sæsonen i U/17 Ligaen. Kun et enkelt knebent nederlag på 2-3 hjemme mod Lyngby har sat en stopper for en perfekt start, hvor det ellers er blevet til lutter sejre.

Ifølge holdets keeper, Markus Iversen, er det kollektivet, der har sejren i de første par kampe.

– I AaB spiller vi som et hold. Vi spiller ikke individuelt, men som et hold, som man tydeligt kan ses på vores spil. Det er noget, der har haft betydning på vores gode sæsonstart, siger Iversen til D’ BOLD.

Selvom holdet “kun” har lykkes i at score otte mål i de første fire kampe, er det stadig effektiviteten, som aalborgensernes målmand vælger at fremhæve, når han bliver spurgt ind til, hvad der er lykkes bedst.

– Vi står stabilt på banen, også har vi været knivskarpe på den sidste tredjedel, siger han og uddyber, hvad der har været knapt så godt:

– Vi har været lidt ustabile i vores forsvar, da vi har puslet meget rundt i det, pga. skader og sygdomme. Men vi er så småt ved at være der, hvor vi skal være.

Det er kun Brøndby og FC København, der har lukket færre mål ind end AaB i U/17 Ligaen. Og selvom Iversen kun har lukket fire mål ind, og holdt rent bur to ud af fire kampe, så er det stadig ikke den individuelle præstation, der kommer i første række.

– Det første man kigger på er jo resultatet, så det er altid vigtigt og holde buret rent. Men først og fremmest er det vigtigste for mig, at jeg kan kigge mig selv i øjnene efter kampen og at jeg har givet mig selv 100%, siger han til D’ BOLD.

En god sæsonstart kombineret med prangende spil på banen kan næsten ikke andet end at give store forventinger. Og Iversen har da også en målsætning for sæsonen gemt oppe i ærmet.

– Forventningerne for holdet er jo netop at nå så langt som muligt, og det gør vi netop ved at bygge langsomt på det, vi er så godt igang med. Mine personlige forventninger er at lukke så lidt mål ind som muligt, og hvis vi gør det, kan vi godt kigge frem på top tre. Men der er langt endnu, slår målmanden fast.

Til sidst vil keeper gerne fremhæve én enkelt spiller, som han mener bliver den altoverskyggende profil for nordjyderne.

– Profilen på holdet, som er i en sprudledende udvikling, må være Wessam Abou Ali for hans målnæse og super præsentationer, slutter Iversen om sin holdkammerat, der allerede har scoret fem mål i denne sæson.

Næste kamp for aalborgenserne er lørdag kl. 11:00 mod Randers Freja. Kampen spilles hjemme på AaB’s anlæg.

In this article