Vanvidskamp i U/17 Ligaen endte med 11 mål

Selv de mest rutinerede fodboldtilskuere måtte nive sig selv i armen, da Lyngby og Haderslevs U/17-hold i lørdags leverede en helt fantastisk fodboldkamp. Syv af målene blev scoret i første halvleg.

Puha, tag en dyb indånding og læs så med.

Haderslev gæstede lørdag eftermiddag Lyngby. Det blev en mærkværdig eftermiddag, som allerede startede før kampen. Sønderjydernes spillerbus kom for sent til kampen, så der måtte udskydes en smule. Var det et forstyrrende element for gæsterne? Nej.

Efter 10 minutter viste måltavlen nemlig chokerende 0-3 til den upåagtede ligadebutant. Lyngby var tophold, Haderslev det modsatte, så hvorfor viste måltavlen 0-3? Tjo, det lyder måske dumt, men sønderjyderne scorede ”bare” på deres chancer. De var ikke i total kontrol, overlegne eller lignende fraser. Blot effektive!

Først var det Niclas Bachmann på en ripost i minut to, derefter Jeppe Vinum på frispark i fjerde spilminut, kun for at score igen efter ni minutters spil.

Situationen var nærmest komisk, men der var stadig 71 minutter at spille i for hjemmeholdet, så ingen grund til panik for Lyngby. 10 minutter senere havde de kongeblå talenter fundet sig selv og rystet det værste chok af sig, og så kom trodsreaktionen. Emilio Sørensen og Jens Odgaard, holdets to offensive profiler spillede småbold på kanten af feltet, og førstnævnte sendte kuglen i kassen – 1-3.

1-3 var dog kun begyndelsen, og efter cirka en halv time blev det også til 2-3. Endnu engang var Emilio Sørensen på pletten, og så lugtede sjællænderne for alvor blod. Udligningen var uundgåelig – sådan går det, når man har vinden i ryggen. Jens Odgaard chippede frækt bolden over Haderslevs keeper, og pludselig var 0-3 blevet til 3-3. Utroligt, men første halvleg var ikke slut her!

Rasmus Beyer ville også lege med i målfesten, og Lyngby-spilleren afsluttede en flot solotur med et langskud, som kun Roberto Carlos og andre skydegale spillere formår. Pause og utrolige 4-3!

I pausen snakkede Haderslev-træner Thomas Vilstrup om mod til at spille, hvad han synes sønderjyderne var stoppet med i slutningen af første halvleg.

Haderslev kom igen fremragende ud, og på et flot hovedstød fra Jeppe Vinum fik ligadebutanten udlignet til 4-4 i det 47. minut, hvorefter også den tidligere EfB-forsvarsspiller Oliver Ø. Pedersen ville lege med, da han med et fremragende langskud gjorde det til vanvittige 4-5.

Men, men, men.. Endnu engang lykkedes det ikke bundholdet at holde fast i en føring. Først scorede Jens Odgaard direkte på frispark, hvorefter U/16 landsholdsspiller Rasmus Beyer ligesom Emilio Sørensen og Jens Odgaard også ville score to gange, hvilket han så gjorde – 6-5.

I slutminutterne tillod Beyer sig at brænde en friløber, inden dommeren efter 80 helt ufattelige minutter fløjtede kampen af. En værre omgang indianerfodbold har ingen af de to hold formentligt nogensinde før medvirket til, men det gav de neutrale tilskuere en helt fantastisk fodboldkamp!

Haderslevs fem mål fordoblede det antal scoringer, man hidtil havde præsteret i sæsonen, men trods de mange mål ændrer kampen ikke ved holdets status som bundhold. Sønderjyderne er nu nummer sidst i tabellen, og har i skrivende stund ikke vundet.

Lyngby spillede sig med sejren sig op på tredjepladsen, men der skal helt andre boller på den defensive suppe, hvis de kongeblå skal spille med om de sjove placeringer i U/17 Ligaen.

In this article