Talenttid INSIDE: Efter første sejr til Haderslev: Marginalerne er vendt – U/17 Ligaen

Det har ikke været et lyst efterår for de unge U/17-drenge fra Haderslev FK, som har måtte tage til takke med kun en sejr i 12 kampe, som dog kom i sidste spillerunde. Dog er troen på et lysere forår gennemlysende hos unge Niklas Bachmann. 

Haderslev har haft en skidt sæson indtil videre i U/17 Ligaen, hvor det bare er blevet til sølle syv point i 12 kampe, som har resulteret i en nuværende 14.-plads – altså sidstepladsen. Dog ser det ud til at lyse lidt op i det sønderjyske, for holdets første sejr kom i hus i sidste weekend, da Randers Freja blev sendt hjem med et 1-3 nederlag i bagagen. Men faktisk burde den første sejr have været i hus for længst for Haderslev. Det slår Niklas Bachmann fast.

– Jeg synes, vi har fortjent mere end bare en sejr, for vi har været rigtig uheldige. Vi skulle bl.a. have haft tre point mod Brøndby, hvor de scorer fire minutter inde i overtiden (til 1-1, red.), eller kampen mod Lyngby, hvor vi scorer fem mål, men stadig taber (6-5 til Lyngby, red.), siger Haderslev-spilleren Niklas Bachmann til D’ BOLD og fortsætter begrundelsen for et tamt efterår:

– En anden grund til, vi ikke har fået flere point, er simpelthen at vi ikke har været kyniske nok i begge felter. Vi scorer ikke nok på vores chancer, og er ikke gode nok i vores forsvarsspil. Selvom vores resultater mildest talt ikke har været prangende, har vi leveret gode indsatser, som har skulle give os betydeligt flere point, siger han.

Men selvom en sejr og fire uafgjorte ud af 12 forsøg ikke er prangende, som Bachmann selv påpeger, så vil han stadig gerne lægge fokus på det positive i den godt og vel første halvdel af sæsonen.

– Vi har formået at gøre de fleste kampe tætte, ved enten at kæmpe os tilbage eller komme godt fra start. Vi har sørget for at være med i samtlige kampe og derfor er det også bare et spørgsmål om tid før marginalerne vender til fordel for os, siger han.

Udover at kunne glæde sig over den første sejren i sæsonen, kunne Bachmann også glæde sig over endnu en scoring fra hans fod – den tredje af slagsen denne sæson.

– Jeg scorer på et langskud, som målmanden muligvis skulle have haft, men endelig vendte marginalerne til fordel for os. Desuden viste vi igen god attitude og tro på tingene ved at vende 0-1 til en 3-1 sejr.

Hovedpersonen selv har også lidt under den dårlige start for de sønderjyske drenge, hvor han ikke kunne få lagt bolden i kassen. Men efter et positionsskifte er det hele blevet bedre for det unge talent.

– Jeg kom rigtig skidt fra start, hvor jeg brændte chance på chance i starten af sæsonen. Men efter jeg er blevet rykket lidt tilbage på banen, har jeg vist kynisme foran målet. Jeg scorer på mine chancer, og lægger op til flere mål. Så man skal forvente flere mål fra min side af, siger den unge sønderjyde kækt til D’ BOLD.

I næste kamp må man forvente at en sejr kræves, når Haderslev FK, der er talentafdelingen af Superliga-klubben SønderjyskE, skal en tur til Ådalen og møde OB, som ligger næstsidst med ni point. Bachmann ved, hvad der skal til i den kamp.

– Vi skal bringe hårdhed og parathed, samt vi skal turde at spille fodbold. Og så selvfølgelig tage kynismen fra Randers-kampen med.

Da snakken falder på forventninger, er Niklas Bachmann klar i mælet – selvom han dog også formår at holde benene solidt plantet på jorden.

– Vores forventninger er klart, at vi skal have flere sejre i hus. Forventningerne er dog ikke højere end en top 10-12 stykker. Mine personlige forventninger er en top 10. Jeg synes, vi har vist, at vi godt kan være med. Marginalerne har bare ikke været med os. Mine personlige forventinger er, at jeg skal lave flere kasser, flere assists og trække mit hold op, siger han før han slutter af med ros til et par holdkammerater:

– Vores profiler fremadrettet offensivt er Peter Christiansen og Nicolai Dupont. Defensivt er det vores anfører Alex Hersbøll, slutter Bachmann til D’ BOLD.

Bundopgøret mellem Haderslev FK og OB spilles i Ådalen i Odense i morgen kl. 15:15.

In this article