BIF U/19 sikrede vigtig sejr i lokalopgør

Brøndbys U/19-mandskab sejrede lørdag hjemme mod lokalrivalerne fra Lyngby og sikrede sig dermed sæsonens anden sejr.

Hvad, der gav opgøret endnu mere gnist, var, at begge hold forud for kampen lå side om side i U/19 Ligaen isoleret i den nederste halvdel, og netop grundet de svingende resultater, denne sæson har budt på for de to hold, var det ikke helt ubelejligt, at U/19-landsholdets tur til Malta sikrede en pause i kampprogrammet.

Landskampspausen så da også ud til at have givet Auri Skarbalius’ Brøndby-drenge fornyet energi. De sad således solidt på kampens indledning, hvor Lyngby-forsvaret dog fik afværget flot, inden kampen efter det hektiske første kvarter aftog en smule i intensitet.

Netop som Lyngby var kommet bedre med i kampen, fik Brøndby så chancen fra ellevemeterpletten, da en LBK-spiller havde hånd på bolden i eget felt. Det udnyttede spidsangriberen, Daniel Stückler, til at bringe hjemmeholdet foran.

Da gæsterne så troede, at de slap til pause med et enkelt mål i mod sig, fordoblede Brøndbys centrale midtbanespiller, Tobias Noer, føringen, da han dukkede op på et indlæg kort før halvlegen, og dermed kunne de blågule gå til pause på sejrskurs.

Anden halvleg startede mere jævnbyrdigt, men efter en Lyngby-fejl kunne Stückler lukke kampen til 3-0, og selvom Lyngby fik mere spil mod slutningen, endte det med en sikker hjemmesejr til Brøndby, der med de tre point fra sæsonens anden sejr spillede sig op på tabellens 8. plads.

– Det er først og fremmest dejligt at vinde igen og få en succesoplevelse på holdet. Men måden, vi gør det på, er også meget tilfredsstillende – vi var aggressive i vores pres, vi har ro og mod i vores spil, når vi var på bolden, og vi lavede kloge beslutninger. Derudover får vi et clean sheet, samtidig med at vi viser, at vi kan score mere end et mål i en kamp, forklarede Brøndbys assisterende U/19-træner, Frederik Birk, til brondby.com.

I bunden af tabellen efterlader Brøndby dermed umiddelbart Lyngby, der nu kun har Randers bag sig.

In this article