Vejle U/17 blev løvebytte

FC København viste lørdag, hvorfor holdet i skrivende stund ligger på en suveræn førsteplads i U/17 Ligaen. Københavnerne var en klasse bedre end Vejle, som tabte opgøret med 5-1.

Efter magre år på den resultatmæssige front har FC Københavns ungdom og School Of Excellence nået sit klimaks. Klubbens U/17-hold cruiser mod guldet, og i årgang 1999 og 1998 har holdet udsædvanligt mange spillere udtaget til U/16- og U/17-landsholdet.

Lørdag gjaldt det så bundholdet fra Vejle. Vejle, som inden opgøret havde tabt holdets seneste tre kampe med en negativ målscore på 14-2. Favoritværdigheden lå altså i den grad hos københavnerne.

Og det ikke uden grund!

Efter fem minutter kom gæsterne i front, da Ibrahim Samrawi blev sendt ud i dybden. Alene med VB-keeper Frederik Kallesøe var Samrawi iskold, og lagde bolden ind ved fjerneste stolpe. Men det skulle hurtigt blive endnu værre for Vejle.

For efterfølgende gik det stærkt. De rødklædte gav bolden op og spillede den lidt rundt i bagkæden. Fire afleveringer blev til, inden FCK erobrede bolden, som derefter blev sendt i dybden, hvor Victor Jensen takkede for frispilningen ved at gøre det til 2-0.

Stadionuret viste seks minutter, og allerede her var kampen stort set afgjort. Heldigvis for østjyderne blev det ikke til flere løvescoringer i første halvleg, som sluttede 2-0.

Efter pausen var kampbilledet det samme som i opgørets første halvdel. Vejle kæmpede bravt, men hovedstadens talenter var hele tiden et skridt foran. Det kom også til syne på måltavlen.

Ibrahim Samrawi smed en sukkerbold ind i panden på U/17-ligatopscorer Jonas Wind, som naturligvis også ville lege med, og dirigerede bolden ind bag Frederik Kallesøe til 3-0. Ligesom i første halvleg fulgte FCK hurtigt en scoring op med endnu en, og blot to minutter efter Jonas Winds’ 3-0-scoring, blev det 4-0. Frederik Kallesøe og en ung VB’er gik fejl af hinanden, og så var det det letteste i verden for Luka Rasic at gøre det til 4-0.

Værterne reducerede til 4-1 ved Christian Heckmann efter et hjørnespark, inden kampens sidste mål faldt. Og hvem andre end Jonas Wind? Med sit 12. sæsonmål sømmede Wind et sidste søm i den i forvejen lukkede VB-kiste, da københavneren dansede med bolden i det lille felt, inden han sendte den iskoldt ind over stregen til slutresultatet 5-1.

In this article