HB Køge U/17 tilbage på sejrskurs

HB Køges undertippede U/17-hold vandt lørdag eftermiddag en fortjent sejr, da AaB gæstede Køge Stadion. Alt var lige ved pausen, men i anden halvleg satte sjællænderne tingene på plads.

Fem point adskilte de to hold inden kampen. AaB havde på fjerdepladsen god grund til at drømme om mere. Senest var Haderslev blevet besejret med overbevisende 3-0, og nu var turen kommet til HB Køge.

De ydmyge svaner var efter en forrygende sæsonstart atter kommet ned på jorden. Holdet gik til kampen uden sejr i de seneste tre opgør, og dysten mod AaB var derfor et spørgsmål om at genfinde det flotte spil, man tidligere i sæsonen har vist.

Men før flot spil og lækre detaljer kommer hårdt arbejde. Det var køgegenserne bevidste om, og gik i kampens begyndelse udsædvanligt hårdt ind i duellerne, hvilket udfordrede gæsterne, som aldrig rigtig fik spillet til at flyde.

I det 21. minut gav Alain Mateso HB Køge føringen, da han efter en god assist fra Elias Sørensen scorede til 1-0. Målet var Matesos syvende (men helt sikkert ikke sidste) i sæsonen.

Selvom værterne var dominerende i første halvleg, ville AaB også lege med. Nordjyderne fik i en svær periode kombineret flot på modstandernes tredjedel, og i sidste ende havnede bolden for fødderne af Søren Tengstedt, som for anden weekend i streg kom på scoringstavlen.

Hvem turde gå mest efter sejren i anden halvleg? Det var spørgsmålet, da dommeren fløjtede kampens sidste 40 minutter i gang. Ret hurtigt fandt man svaret: Begge hold!

De første minutter af anden halvleg bød nemlig på flere, store chancer til begge mandskaber. De bolsjestribede talenter var farligst, men det lykkedes ikke aalborgenserne at passerede Andreas Piilgaard yderligere .

I stedet blev det HB Køge, der kom foran. Efter et hjørnespark fandt Mathias Drost Oscar Sømme, som via overlæggeren scorede det livsvigtige 2-1-mål – et rigtig flot et af slagsen. AaB jagtede naturligt nok herefter den udlignende scoring, men som det så ofte sker, når man satser offensivt, så giver det bagslag i defensiven.

Og det blev lige netop udfaldet dette lørdag eftermiddag. Med 12 minutter tilbage på stadionuret slap HB Køge-topscorer Alain Mateso alene igennem, og angriberen scorede efter oplæg fra Aleksander Sepp til 3-0. Målet var ikke alene Matesos ottende sæsonmål, det var også kampens sidste.

Det sluttede 3-1 til HB Køge, der med sejren spillede sig op på rækkens sjetteplads.

In this article