U/17-ulve spillede sig på førstepladsen

Mikkel Jakobsen og Sebastian Buch stod bag FC Midtjyllands overbevisende sejr mod Randers, da de to mandskaber mandag aften duellerede i U/17 Ligaen.

I Ikast, Herning og omegn har de et yderst velfungerende talentarbejde. FC Midtjyllands akademi udvikler det ene stortalent efter det andet, og spørgsmålet er egentligt bare, om de gode spillere kan fungere i et kollektiv.

Det har været tilfældet i denne sæson.

FC Midtjylland gik til kampen mod Randers med tre friske sejre i bagagen. Jo, Randers havde god grund til at frygte de formstærke ulve.

Kronjyderne startede med vinden i ryggen. En vind, der var så kraftig, at den er værd at nævne. En vind, der spolerede hjemmeholdets vanlige flotte spil og derimod forårsagede et hav af andenbolde, tilfældigheder og nærkampe. Alt sammen dét, som Randers formentligt havde håbet på.

Derfor var det bittert for randrusianerne, at man fem minutter før pausetid indkasserede en scoring. FCM-topscorer og U/17-landsholdsspiller Sebastian Buch overløb en Randers-forsvarer, men blev i skudøjeblikket tacklet af hestenes keeper, som blot kunne se til, mens en helt blank Mads Carlson sparkede bolden i det tomme mål.

Efter den flotte første halvleg, hvor Randers i store dele af kampen lykkedes med gameplanen, blev starten af anden halvleg en helt anden historie. Værternes flyttede nu bolden hurtigere og bedre, hvilket sled på de ellers defensivt stærke kronjyder. Flere mål lå og ventede..

Og de kom. Mikkel Jakobsen kronede en god indsats med først en scoring til 2-0 i det 55. minut, for derefter at udbygge til 3-0 fem minutter senere.

Udeholdets talenter fightede bravt videre, og tillod ikke topholdet flere scoringer. Det passede FCM fint – de havde ikke brug for flere mål – og brugte i stedet de sidste 20 minutter på at demonstrere det pasningsspil, som sidder på ryggraden af de unge spillere.

Det sluttede 3-0 til FC Midtjylland, der med sejren spillede sig på førstepladsen af U/17 Ligaen. Med til historien hører dog, at FC København har spillet to kampe færre.

In this article