Unge FCM’ere sikrede Danmark U/19 fortjent 3-0 EM-kval-sejr mod Malta

Det danske U/19-landshold pligtsejrede torsdag aften i EM-kvalifikationen mod Malta.

Det var et stærkt dansk U/19-mandskab der torsdag eftermiddag blev sendt på banen i Malta for at få EM-kvalifikationen på ret kurs efter pointtabet mod Island forleden.

Bent Christensens drenge kom sultne på banen og tog styringen, hvilket gjorde dem bedst i kampens første halvdel af første halvleg.

Efter 20 minutter belønnede dette sig, da Mikkel Duelund eksekverede et straffespark, som Danmark minuttet før havde fået tildelt.

Mads Døhr Tychosen kunne minutter efter have bragt danskerne på henholdsvis 2- og 3-0, men en velspillende maltesisk keeper stoppede dette, og derfor var stillingen stadig 1-0 efter en halv time.

Første halvleg var totalt styret af danskerne, som sad på alt spillet og havde stort set alle chancerne. Kun en enkelt gang måtte Daniel Iversen tvinges ud i en redning.

I anden halvleg fortsatte dominansen. Målscoreren fra Island-kampen, Kasper Dolberg, var tæt på kort inde i anden halvleg, men måtte se sit forsøg pareret få minutter før han blev skiftet ud til fordel for Rasmus Kristensen.

Efter en times spil kom forløsningen dog endelig. Mads Thychosen fik en bold i dybden, og den unge, skarpe angriber lobbede frækt bolden over målmanden, og kunne se bolden trille i mål til 2-0.

Dermed var der to FCM’ere på måltavlen, men det skulle blive bedre endnu for de unge ulve på banen. Kun to minutter efter lukkede og slukkede Mikkel Duelund nemlig. Den unge kreatør driblede forbi to forsvarsspillere, før han kunne se sin afslutning ramme nettaget til 3-0.

Senere kom både indskiftede Jacob Bruun Larsen og Emre Mor også til afslutninger, men de unge drenge så ikke deres forsøg omsat til mål, og derfor måtte de nøjes med 3-0, trods stor kontrol hele kampen igennem.

De tre points får de dog med hjem, og det er hvad der er vigtigst. I næste kamp venter gruppens førerhold Israel, der i dag slog Island 4-1.

In this article