Anderson tror på Youth League-sejr: Vi har et højt topniveau

FC Midtjyllands U/19-hold har sikret deres videre avancement i UEFA Youth League efter to samlede sejre over henholdsvis georgiske FC Saburtalo og polske Legia Warszawa.

FC Midtjyllands U/19-hold spiller i denne sæson med i UEFA Youth League, der svarer til Champions League for U/19-hold. Det gør det, fordi de i sidste sæson vandt den danske U/19 Liga. De mødte i første runde på mesterskabsruten FC Saburtalo fra Georgien, hvor de samlet vandt med 5-2 efter to kampe. Det blev bestemt ikke dårligere, da de i runden efter sikrede sig endnu en kamp i turneringen, da de efter endnu to opgør, denne gang mod polske League Warszawa, samlet vandt 5-1.

I lodtrækningen til den kommende knald eller fald-runde, blev spanske Atlético Madrid trukket som midtjydernes næste modstander, da FCM kun kunne trække et hold, som var blevet nummer to i gruppespillet. Noget der passer ulvenes ene kantspiller, Mikael Anderson, rigtig fint.

– Jeg synes det er sindssygt fedt, at skulle møde så stor en modstander som Atlético. Det er en af de helt store i Spanien og Europa, så det bliver fedt at måle sig med dem, siger Anderson til D’ BOLD.

Midtjyderne var tidligere i år deltagere til en turnering i Italien kaldet Torneo Bellinzona, hvor de i finalen mødte netop Atlético Madrid. Det danske hold bankede spanierne ud af banen, og vandt kampen sikkert 3-0. Anderson tror dog ikke, at det har så meget indflydelse på det kommende opgør, der bliver spillet den 9. eller 10. januar på MCH Arena.

– Vi vandt 3-0 i Bellinzona (Torneo Bellinzona, red.), men det kan ikke sammenlignes med dette opgør. De har mange nye spillere med i forhold til det hold, vi mødte, men de kender i hvert fald vores niveau, og de ved hvad der venter for en kamp på MCH Arena, fortæller Anderson.

Trods han ikke tror den tidligere kamp, kan hjælpe holdet i deres tilgang til det kommende opgør, tror han dog på, at det danske hold kan spille sig videre til ottendedelsfinalen, hvor de skal møde en gruppevinder.

– Jeg ser os selv have store muligheder for at gå videre fra opgøret. Vi har et enormt højt topniveau, hvis vi rammer det, så slår vi også Atléctico, fastslår Anderson til dbold.dk.

FCM har indtil videre spillet noget af deres bedste fodbold i denne sæson, når de har mødt deres udenlandske modstandere i UEFA Youth League. Og Anderson håber, der kommer en masse fans og støtter op om holdet, da det samtidig er noget af det største de endnu har oplevet.

– Kampen på MCH bliver en taktisk affære. Begge hold vil forsøge at spille deres eget spil og præge kampen i den retning, de vil have den i. Men det er klart, vi forventer at gå videre fra opgøret, ingen tvivl om det. Forhåbentlig kommer der en masse mennesker, ud og støtter os på MCH, hvor vi forhåbentlig sender Atlético ud af Youth League, afslutter Anderson.

In this article