Danmark U/17 klar til EM med 2-1 sejr over Schweiz

Danmark U/17 spillede kl. 13 mod Schweiz U/17. En sejr til Danmark vil sikre en plads ved EM-slutrunden.

Der var kun to ændringer i startopstillingen i dagens kamp mod Schweiz i forhold til kampen i mandags mod Skotland, hvor det blev til en 4-0 sejr. På målet var https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauersvig fra Brøndby. I midterforsvaret var at finde Andreas Poulsen fra FCM, Niklas Vesterlund fra FCK, Luca Racic fra FCK og Mads Roerslev fra FCK. Så det var et utroligt FCK-præget forsvar til dagens kamp mod Schweiz. Faktisk var hele startopstillingen nærmest kun præget af spillere fra København-området.

Vi stillede op med den sædvanlige femmands-midtbane med to defensive, to kanter og en offensiv. På de to defensive var Victor Torp fra FCM og anfører Nicklas Strunck fra FC Nordsjælland. På venstrekanten var Jeppe Okkels fra Silkeborg, mens Carlo Holse fra FCK sad på højrekanten. På den offensive midt var det Jonas Wind fra FCK.

I angrebet var det selvfølgelig Lyngby-bomberen Jens Odgaard, som skulle stå for målene i dag. Jens Odgaard scorede et vaskeægte hattrick mod Skotland sidst, så han var klar til at bevise sit værd igen.

Kampen startede utrolig lige. Carlo Holse fra FCK havde en stor chance, men Schweiz’ målmand diskede op med en god redning. Kampen fortsatte med at være meget lige, men danskerne sad på de største chancer. Jens Odgaard havde en stor hovedstødsmulighed efter 20 minutters spil.

Lige inden pausefløjt nåede Schweiz at få to gode muligheder. Så en virkelig tæt første halvleg og 0-0 ved pausen.

I starten af 2. halvleg kom Sebastian Buch fra FC Midtjylland ind i stedet for Jeppe Okkels. I det 57. minut scorede Danmark til 1-0. Jonas Wind fik tilkæmpet sig et straffespark, og Carlo Holse eksekverede det sikkert i mål. Minuttet efter udlignede Schweiz dog til 1-1.

I det 78. minut gik Jonas Wind ud. Erstatningen var Mads Mikkelsen fra AGF. Danmark pressede hårdt på for at få den vigtige sejr, som ville give en plads til EM.

Forløsningen kom i det 80 min, da anfører Nicklas Strunck fik sparket kuglen i ryggen, og den sejlede ind i målet. Efter det skete der ikke så meget, og Danmark er derfor klar til EM med en 2-1 sejr. EM’et foregår i Azerbaijan.