Talenttid – U/19 Ligaen – 13-04-2016 – 16-årig debutant afgør topkamp, AGF-kollaps og Randers-stime brudt

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor i en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/19 Ligaen

Skærmbillede (277)

AGF U/19-kollaps resulterede i sen Brøndby-sejr

AGF var tæt på sejr mod Brøndby, men et sent kollaps resulterede i 13. nederlag på stribe for aarhusianerne. 

Det er hårde tider på Fredensvang for klubbens U/19-talenter. AGF er inde i en mildest talt dårlig stime, og det skulle forsøges afsluttet mod Brøndby.

De jyske gæster var derfor ved godt mod fra kampens start, da profilen Michael Zacho allerede efter to minutter sparkede aarhusianerne på 1-0.

Derfra styrede De Hvii’e det meste af første halvleg. De blå-gule fra Vestegnen kom ikke til mange chancer, hvilket faktisk heller ikke var tilfældet i anden halvleg.

Først i det 75. minut blev hjemmeholdet farlige(…)

Læs resten af referatet her:

16-årig debutant afgjorde U/19 Liga-topkamp

FC Nordsjællands debutant blev kampafgørende i topkampen mod Esbjerg. 

To af sæsonens stærkeste mandskaber stod lørdag over for hinanden, da Farum Park lagde kunstgræstæppe til topopgøret mellem FC Nordsjælland U/19 og Esbjerg.

Første halvleg forløb ganske jævnbyrdig, men det var dog gæsterne fra Vestjylland, der havde de mest nævneværdige chancer. Blandt andet manglede den sidste skarphed hos Søren Andreasen og Jakob Sørensen for at esbjerggenserne kunne have gået til pause med en føring.

Efter pausen gik der ikke lang tid før FC Nordsjælland bragte sig foran ved Lucas Haren, der i det 49. minut scorede til 1-0.

De mange Esbjerg-chancer fortsatte derimod stadig efter føringsmålet(…)

Læs resten af referatet her:

Randers U/19-stimen brudt af Vejle

Vejle U/19 stoppede i weekenden Randers’ stime, da de hjemme vandt 1-0 over kronjyderne.

Med tre ubesejrede kampe på stribe har Randers formået havde rykke sig væk fra U/19 Ligaens sidsteplads.

Lørdag skulle de fortsætte den fine form på udebane, hvor Vejle fra Nørreskoven var værter, men her blev gæsterne noget presset.

Havde det ikke været for Randers-keeper Jonas Dakir, så havde Vejle været foran langt større end de var ved halvleg, hvilket var 1-0.

Læs resten af referatet her:

Lyngby U/19 fik revanche efter 0-5: Slog overraskende AaB 2-1

AaB U/19 havde selvtilliden i orden forud for opgøret mod Lyngby, som de senest slog 5-0, men så let blev det ikke denne gang. 

I Lyngby blev der lørdag fløjtet op for et U/19 Liga-opgør, hvor gæsterne kom langt, langt hjemmefra. Hele vejen fra Aalborg havde AaB-talenterne krydset to bælter, men det var formentlig med en udmærket mavefornemmelse ovenpå den seneste 5-0-sejr over netop Lyngby.

Så stor kvalitetsforskel skulle der dog ikke vise sig, at være denne weekend. I første halvleg havde begge nævneværdige chancer, men tættest på kom Jens Odgaard, der hamrede en afslutning på stolpen.

I anden halvleg blev det bedre. Et kvarter inde faldt nemlig kampens første mål, da Asger Bust fik kontrol over et hjørnespark, hvorefter han scorede til 1-0.

Føringen holdt derimod ikke længe (…)

Læs resten af referatet her:

Defensivprofiler fik comeback for FCM U/19 i sejr over OB

FC Midtjylland fik skovlen under OB, og vandt sikkert med 4-1 i weekendens U/19 Liga-kamp. 

Hjemmeholdet fra Heden havde to bekendte, men savnede ansigter tilbage i truppen lørdag, da fynboerne fra Ådalen kom på besøg. Alexander Munksgaard og Kristian Dirks Riis gjorde nemlig begge comeback i startopstillingen efter længere tids skader.

De to defensivspillere kunne kigge fornøjet til fra forsvaret, og se en sprudlende FCM-offensiv styre kampen. Med Mads Døhr Thychosen i hopla helt ned til baglinjen, formåede han efter et kvarter at sætte Jákup Thomsen op til 1-0, som dermed scorede sit fjerde mål i to kampe.

Små 20 minutter senere fik Munksgaard, Riis og co. igen noget at juble over, da forsvarskollegaen Andreas Murbeck headede Andreas Poulsens hjørnespark i kassen til en pauseføring på 2-0.

Læs resten af referatet her:

Silkeborgs kommende løve nedlagde FCK U/19 og sikrede første forårssejr

Til sommer skifter Nicklas Røjkjær til FCK, og det er de sikkert glade for i hovedstaden, efter weekendens U/19 Liga-opgør. 

Tilbage i februar offentliggjorde den daværende U/19 Liga-topscorer og U-landsholdsspiller Nicklas Røjkjær, at han til denne sommer skifter Silkeborg ud med FC København. Fredag var han dog fortsat iført den røde dragt, da midtjyderne var i den danske hovedstad i forbinde med ligakampen mod FC København, og det opgør gjorde garanteret løverne glade over, at de i næste sæson slipper for at møde Nicklas Røjkjær.

For efter en halv time var det netop ham, der udlignede Julian Kristoffersens kluntede 1-0-føringsmål fra det 10. minut, da han iskoldt hamrede bolden ind i FCK-målet.

Læs resten af referatet her:

In this article