AGF U/19-træner om forløsende sejr: En stor glæde

Da weekendens U/19 Liga-runde lørdag aften var spillet til ende, stod et enkelt resultat tilbage mere bemærkelsesværdigt, end de resterende. AGF hentede ude mod FC København en flot 2-0-sejr, men det imponerende bestod især i, at sejren efterfulgte 14 kampes århusiansk ørkenvandring med nederlag på nederlag. AGF’ernes cheftræner, Christian Flindt Bjerg, var derfor ovenud tilfreds mit sit holds præstation og den forløsende sejr.

I de seneste tre kampe op mod den længe ventede sejr formåede århusianerne at score seks mål i kampene mod Vejle, Brøndby og Esbjerg, men da holdet samtidigt indkasserede 11 af slagsen, kunne de lovende takter altså ikke spores på pointkontoen. Lørdag lykkedes det så endelig at få lukket af defensivt, og det skyldes ifølge Flindt Bjerg ikke mindst en stor kollektiv indsats.

– Jeg synes, det har været lidt undervejs i vores seneste kampe. Vi har scoret nok, men vi har ikke fået lukket af defensivt. Det lykkedes vi med i dag (fredag, red.). Drengene viste stor ærgerrighed i at forsvare eget mål. FCK havde ikke et eneste skud på mål i anden halvleg og kom kun frem til et par halve muligheder i de første 45 minutter. Ja, i det hele taget var det en stor kollektiv præstation, der lå til grund. Drengene ville virkelig vinde. Det kunne man se i deres øjne og kropssprog, og heldigvis blev de fortjent belønnet, udtalte AGF U/19-træneren, der kalder sejren ’en rigtig stor forløsning’, til agf.dk umiddelbart efter kampen.

Hvis AGF’erne ville vinde, var det ikke så tosset at lægge ud som Jens Stage, der få minutter inde i opgøret klappede bolden op i hjørnet efter et flot soloridt op gennem midten af banen, og da Michael Zacho i anden halvleg selv udnyttede det straffespark, der var blevet begået i mod ham, var ligaens bundprop nu på overraskende sejrskurs i en kamp, som de vel og mærke kontrollerede.

– Drengene har virkelig fortjent sejren i dag. De har arbejdet hårdt og hele tiden troet på det. I dag føler vi os også trygge gennem hele kampen og kontrollerer spillet. Vi har allesammen længe hungret efter denne sejr, og det var en stor glæde, at den kom i dag, siger Christian Flindt Bjerg, der særligt fremhæver to af sine spillere – U/20-spilleren og målscoreren, Jens Stage, samt hans yngre holdkammerat, førsteårs-U/17-spilleren, Benjamin Hvidt.

På lørdag skal AGF så forsøge at gøre sejren til en stime, der er lidt sjovere, end den de senest har haft, når de hjemme tager i mod U/19 Ligaens nummer 6, Silkeborg IF.

In this article