FC Nordsjælland slår Barcelona ved hollandsk U/19-turnering

Mandag gjaldt det placeringskampen om 5.-/ 6.-pladsen for FC Nordsjællands U/19-spillere ved den prestigefyldte ungdomsturnering, NextGen-Series Cup, og modstanderen var mægtige FC Barcelona!

Efter flotte indledende kampe mod Ajax Cape Town, PSV Eindhoven og Tottenham skulle FCN-drengene forsøge at fortsætte det flotte spil og ikke lade sig imponere af modstandernes dagligdag i det katalanske La Masia-akademi. Danskerne, der til turneringen havde fire spillere med fra den ghanesiske samarbejdspartner, Right to Dream-akademiet, virkede dog fuldt fokuserede, og halvvejs inde i første halvdel af kampen, der varede 2×25 minutter, blev det også 1-0 til FCN-mandskabet, der til turneringen hed Right to Dream.

FC Barcelona-målmanden spillede naivt bolden ud midt i banen, men det havde ghanesiske Collins Tanor set. Han brød bolden, og helt fri foran målmanden sparkede Tanor sikkert bolden ind med venstre, og så var FC Nordsjælland i front.

Collins Tanor har virkelig imponeret ved turneringen, og målet mod Barcelona var weekendens andet for den dynamiske midtbanespiller.

Blot to minutter efter føringsmålet havde FCN-spydspidsen, Jacob Johansson, så alle muligheder for at fordoble føringen, men den ellers så skarpe angriber kvitterede ikke for Adnan Mohammads flotte forarbejde og giga-chancen blev sparket forbi mål.

Lige efter pausen, i kampens 26. minut, gjorde Johansson dog skaden god igen. FCN brød spillet midt på banen, og efter et flot gennembrud havnede bolden lidt tilfældigt hos Johansson midt feltet, og denne gang slog angriberen til og gjorde det til 2-0 med sit tredje mål ved den prestigefyldte turnering.

Katalanerne formåede ikke at svare tilbage, og dermed sikrede danskerne sig femtepladsen ud af NextGen-Series Cups otte hold og viser altså, at de sagtens kan være med blandt et udsnit af de europæiske topklubber.

I finalen stod Ajax Cape Town og Tottenham, der begge var fra FC Nordsjællands pulje, over for hinanden, og her sejrede Ajax Cape Town – som FCN slog 2-0 i den første puljekamp.

In this article