FC Nordsjælland U/14 henter 2x bronze på to uger

Det talentfulde nordsjællandske U/14-mandskab, FCN/Farum BK U14, har i løbet af de sidste to uger deltaget i to turneringer. Det blev til to flotte bronzemedaljer.

Første turnering foregik i den hollandske by, Vogido. FCN var kommet i gruppe med Slavia Prag, AZ Alkmaar, PSV Eindhoven og Wolfsburg. Første gruppekamp blev en 0-0’er mod tjekkiske Slavia Prag.

I anden kamp var FCN trætte af ikke at have scoret, så de gennembankede AZ Alkmaar med 4-0. I tredje gruppespilskamp fortsatte Nordsjælland deres gode form med sikkert at vinde 2-0 over den hollandske storklub, PSV Eindhoven.

I allersidste gruppekamp ventede den gigantiske Volkswagen-klub med en famøs dansker i seniortruppen, nemlig Wolfsburg. Det blev en målrig kamp, og Nordsjælland trak sig ud af opgøret med en 4-2 sejr. Dermed vandt FC Nordsjælland gruppen på fornem vis.

I semifinalen ventede Twente fra Holland. Det blev en utrolig tæt kamp, men de unge nordsjællandske drenge tabte desværre 3-2.

I kampen om bronze ventede der FCN et gensyn med Slavia Prag, som de spillede uafgjort med i gruppespillet. Denne gang gjorde FCN det dog bedre, og de trak sig sejrsrigt ud af opgøret med en 2-0 sejr. Dermed var bronzen i hus.

U/14-træner Johannes Hoff Thorup udtaler til FC Nordsjællands hjemmeside:

– I turneringen i Holland viste drengene på fornem vis, at vi kan spille op mod selv de bedste hold i Europa. Vi viste en fantastisk indstilling gennem alle kampene og mindst lige så vigtigt fik vi vist, at vi på øverste niveau bestemt har noget at byde ind med.

FCN/Farum BK skulle fortsætte deres gode takter ved Lennart Johansson Trophy i Stockholm, Sverige. FCN’erne var kommet i gruppe med hjemmebaneholdet AIK Stockholm, Dinamo Zagreb fra Kroatien, Stabæk og mægtige FC Barcelona. I en anden gruppe deltog store hold som Chelsea og Besiktas også.

Første kamp var imod AIK Stockholm. Det blev en ensidet affære, og FCN vandt 3-0. I næste kamp skulle de møde et noget stærkere Dinamo Zagreb-mandskab. Nordsjælland vandt kampen 1-0. I tredje gruppespilskamp spillede de 1-1 mod Stabæk.

I sidste gruppespilskamp ventede Barcelona så. Nordsjælland var ikke spået mange chancer, og det blev også en svær kamp. Nordsjælland tabte med 3-0. Målene til 2-0 og 3-0 blev dog først scoret til allersidst, så der var spænding gennem det meste af kampen. FCN’erne fightede flot.

Nordsjælland fik 2. pladsen i gruppen, og de skulle dermed spille om bronze. De skulle møde finske FC Honka. Det blev en utrolig tæt kamp, som endte 2-2. De skulle derfor ud i straffesparkskonkurrence. Der trak FCN det længste strå, og de vandt straffesparkskonkurrencen med 4-3. Nr. 2 bronzemedalje var sikret.

– Turneringen i Stockholm var den anden udenlandsturnering på blot en uge. I en meget stærk turnering med bl.a. deltagelse af Besiktas, Chelsea, Dinamo Zagreb og Barcelona formår vi igen på flotteste vis at vinde bronzemedaljer. Især på den første dag synes vi, at drengene viser flot spil, og resultaterne er også derefter, udtaler Johannes Hoff Thorup til fcn.dk.

En absolut godkendt indsats af FCN U/14, som også har fået sig nogle store oplevelser.

In this article