FCN U/19 sejrede i første kamp ved NextGen-Series Cup

Ved den prestigefyldte ungdomsturnering, NextGen-Series Cup, i Amsterdam i disse dage deltager store europæiske klubber som FC Barcelona, Tottenham, PSV Eindhoven og Ajax. Også danske FC Nordsjælland er blandt de deltagende klubber. Det sker dog i et samarbejde med nordsjællændernes ghanesiske venner fra Right to Dream-akademiet, så der stilles med et blandet U/19-hold med overvægt af danskere.

FCN/RtD-holdet møder i den indledende pulje Ajax Cape Town, Tottenham og PSV Eindhoven, og lørdag stod indledte Tigrene fra Nordsjælland turneringen med en 2-0-sejr mod Ajax Cape Town på det olympiske stadion i Amsterdam.

Efter 11 minutters spil kunne FCN U/19-træner Morten Karlsen se sine drenge bringe sig på 1-0, da dansk-ghaneserne udnyttede et boldtab midt på banen til at igangsætte det, der i gamle dage hed et kontraangreb. Efter hurtigt drev med bolden op gennem midten af banen endte bolden hos Jacob Johansson, og den skarpe angriber bragede 1-0-scoringen over i det lange hjørne.

18 minutter henne i opgøret, der varede 2×25 minutter, blev FCN så tildelt et straffespark, da Adnan Mohammad med sit sædvanligt lave tyngdepunkt satte halvdelen af Ajax Cape Towns forsvar, inden han blev bragt i ubalance i feltet. Dommeren fløjtede for straffespark, og det udnyttede Jacob Johansson til at fordoble føringen.

Siden brændte Ajax Cape Town en friløber, mens Lucas Haren sendte et frispark på overliggeren, men det sluttede 2-0, og FCN/RtD-holdet kom dermed flot fra start på turneringen.

Søndag stod det sammensatte hold så over for PSV og Tottenham, og det kastede yderligere et enkelt point af sig.

In this article