15-årig back rykker ind på Akademiet

Fredag blev 15-årige Sebastian Nielsen belønnet med en kontrakt med sin klub, FC Midtjylland, der gør, at han efter sommerferien rykker ind på klubbens akademi. Siden den unge højre back som 12-årig skiftede fra Tjørring IF til Herning Fremad og siden til Herning Elite, har målet været en akademikontrakt, og med den i hus ser han nu frem til at udvikle sig yderligere i FC Midtjylland.

– Jeg blev meget glad, for jeg var lidt usikker på, om jeg fik chancen. Det var en god overraskelse at blive optaget, og jeg er meget stolt over det. Jeg synes, FC Midtjylland er en fed klub, og det er en fed udviklingsklub, og jeg skal nok udvikle mig meget, for der er masser af gode spillere og trænere, siger Sebastian Nielsen til FC Midtjyllands hjemmeside.

Den 15-årige højre back fremhæver især sine evner i mand-mand-spillet som sine stærke sider.

– Jeg er meget duelstærk en mod en i forsvaret, og så er jeg god til at forudse spillet og stærk i hovedspillet, forklarer den 180 centimeter høje forsvarsspiller.

Sebastian Nielsen deltog for nylig ved DBU’s U/15-træf forud for den første udtagelse af det nye U/16-landshold, men her blev Nielsen siet fra. Det forhindrede dog ikke midtjyderne i at vise tillid til den unge forsvarsspiller, hvis mentale evner akademichef i FC Midtjylland, Flemming Broe, er mest imponeret over.

– Han har en fantastisk mentalitet og en modgangsparathed, som er rigtig fin for hans alder. Derudover er han god til at fokusere på og nå sine mål, siger Flemming Broe til fcm.dk, inden han fortsætter om vigtigheden i at have den rette mentalitet.

– De spillere, der skal gå hele vejen, skal have nogle forudsætninger på det mentale plan, og det har Sebastian altså. Man skal have et talent, og man skal også udvikle det, men mentaliteten er mindst lige så essentiel.

Tirsdag blev Sebastian Nielsen kåret til Årets Ulv, som tildeles én spiller hos FCM U/13, U/14 og U/15.

In this article