AB blev pokalvindere efter omkamp

AB blev tirsdag aften pokalvindere for sjællandske U/19-hold, da de sejrede med 3-0 over B93.

Tirsdag aften var der dømt pokalfinale, da AB og B93 skulle mødes i den sjællandske pokalfinale for U/19-hold.

Det var ikke første gang de to hold skulle mødes i pokalfinalen. En uge forinden var kampen nemlig blev afviklet som planlagt på Frederiksberg Idrætspark, men her måtte kampen fløjtes af efter 67 minutter, da stadionlyset simpelthen var gået ud i pausen. I midten af anden halvleg var det så blevet for mørkt til at afvikle kampen færdigt.

Stillingen var her 1-0 til B93 efter en straffesparksscoring, hvor AB tilmed havde fået en mand vist ud. Derfor stod klubben fra Østerbro med gode kort på hånden, da kampen måtte stoppes.

Det var også på tale at spille de sidste 23 minutter af finalen, men det blev altså til en helt ny kamp, som skulle afvikles i Tingbjerg Idrætspark.

AB kom bedst ud til kampen, selvom spillet bølgede frem og tilbage i den indledende fase af kampen. Dog manglede skarpheden i begge ender.

I midten af første halvleg kom der hul på bylden. To B93-forsvarere faldt  uden for feltet, og derfor kom AB’s Sander Bastrup-Birk alene igennem med B93-keeper Victor Michaelsen, som stensikkert puttede kuglen i det lange hjørne. Desværre for angriberen blev han skadet i skudøjeblikket, og derfor måtte han lade sig udskifte med Oliver Wilsky.

B93 var tæt på at udligne efter en halv time, da bolden efter et sammenstød tilfældigt trillede lige forbi stolpen.

Få minutter senere kom AB på 2-0, da Jun Andersens frispark sejlede ind i feltet, hvor bolden først blev headet lige på målmanden, som gav en ripost, som Frederik Jørgensen efterfølgende sparkede ind.

Kun to minutter senere udbyggede Akademikerene føringen, da anfører Mads Holden scorede efter en fremragende solotur.

Efter pausen var der flere gode muligheder til begge hold, men resultatet forblev uændret. AB vandt 3-0 og kunne derfor fejre pokaltitlen.

In this article