Landsholdsbobleren Andreas Piilgaard skal spille U/19 Division: Kan sagtens spille mig på landsholdet alligevel

Efter Andreas Piilgaards U/16-landsholdsdebut mod Ukraine i 2014. Kampen blev spillet på Frederiksberg, hvor Danmark tabte 1-2.
Efter Andreas Piilgaards U/16-landsholdsdebut mod Ukraine i 2014. Kampen blev spillet på Frederiksberg, hvor Danmark tabte 1-2.

Selvom han er blandt landets tre bedste årgang 99-keepere i Danmark, er han nedprioriteret på ungdomslandsholdene og skal fremover spille i landets næstbedste U/19-række. Alligevel forventer den 17-årige HB Køge-keeper Andreas Piilgaard at fuldføre sin kontrakt med klubben, hvor han, trods degraderingen til divisionsbold, fortsat føler, at han kan spille sig ind i landsholdsvarmen.

På græsbanerne i Herfølge løber en særdeles talentfuld, ung keeper rundt. Han er opvokset i Lundby, en forstad til Vordingborg og Næstved på det sydlige Sjælland. Han har fået sin fodboldopdragelse i IF Svend Gønge, senere Næstved IF og nu HB Køge, hvor han de seneste sæsoner, faktisk helt siden han var 15 år gammel, har gjort sig som førstekeeper for klubbens bedste U/17-hold, der spiller med i landets stærkeste række for U/17-spillere, U/17 Ligaen.

Nedprioriteret på ungdomslandshold

Den netop overståede sæson, der endte med FC København som mester, har været en af de bedre for den nu 17-årige Andreas Piilgaard, der siden tilgangen til HB Køge for nogle år siden, har udviklet sig til at blive en af årgang 99’s tre bedste keepere. Desværre har Piilgaard oftere måttet se sine to konkurrenter, https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig fra Brøndby og Oskar Snorre fra Lyngby, blive valgt til U/16- og U/17-landsholdssamlingerne. Såvel står den unge Piilgaard blot noteret for en enkelt U/16-landskamp.

Og selvom den blonde keeper altså havde stået en flot sæson og ageret backup for HB Køges førstekeeper i 1. division et par gange, var det lige netop de to unge keepere, der igen var den nu tidligere U/17-landstræner Jan Michaelsens foretrukne, da han i april udtog EM-truppen forud for maj måneds U/17 EM-slutrunde, der blev afholdt i Aserbajdsjan. Beskeden, som den blonde keeper er, havde han ifølge han selv alligevel ikke sat næsen op efter at spille U/17 EM.

– Jeg håbede selvfølgelig på det, da jeg følte, at jeg havde haft et rigtigt godt forår, men jeg havde ikke rigtigt sat næsen op efter det. https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig og Oskar Snorre er to rigtig gode konkurrenter, som har været fast på landsholdet i lang tid, siger han til D’ BOLD og uddyber:

– Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at overbevise Jan (Michaelsen, U/17-landstræner, red.), men han kiggede en anden vej, og det er helt fair. Han skal jo sætte det hold, han tror, han kan nå længst med.

Fremtid i HB Køge og andenbedste U/19-række

Fremover gælder det U/19-fodbold, da Andreas Piilgaard bliver for gammel til U/17 Ligaen, men det skaber flere problemer for sydsjællænderen end som så. For HB Køge er nemlig kun indehaver af et wildcard, der sikrer at den vestsjællandske klub kan spille med i den landsdækkende og licensberettigede U/17 ungdomsrække og dermed ikke U/19 Ligaen. Derfor skal Andreas Piilgaard, på trods af sit høje topniveau, fra næste sæson spille U/19 Division.

Umiddelbart er det ikke noget, der tiltrækker hverken ungdomslandsholdsspillere eller sågar ungdomslandstrænere, og selvom der, ifølge D’ BOLD’s oplysninger, har været interesse fra både danske- og udenlandske klubber, så skal øvrige U/19 Liga-hold ikke sætte næsen op efter Andreas Piilgaard kommer og kæmper for en landsholdsplads som deres nye keeper Alt tyder nemlig på, at Lundby-knægten bliver i 1. divisionsklubben.

Den spinkle keeper underskriver i starten af 2014 kontrakt med HB Køge.
Den spinkle keeper underskriver i starten af 2014 kontrakt med HB Køge.

– Det er selvfølgelig møgærgerligt, at vi ikke har liga næste år, men når det så er sagt, har jeg det rigtigt godt her i klubben, fortæller Piilgaard, der trods alt erkender, at alle fodboldspillere helst vil spille på højeste niveau:

– Alle vil helst spille på højeste niveau, men som sagt er jeg glad lige nu i HB Køge, og som udgangspunkt fokuserer jeg på at færdiggøre min kontrakt med klubben, hvor jeg godt kan lide at være og komme til træning. Og selvom jeg selvfølgelig helst ville spille liga med holdet, føler jeg, at jeg udvikler mig. Træningsmiljøet er jo det samme, så jeg skal bare yde maks til alle træninger og kampe, så jeg fortsætter min udvikling.

Endnu har der ikke været et konkret bud på den 17-årige keeper, men han indrømmer, at skulle der komme et godt tilbud fra en anden klub, er han til at lokke væk.

– Lige nu har jeg ikke nogle tanker om at skifte, men hvis der kom et tilbud fra en klub, som virkelig havde tro på mig og mine evner, og jeg samtidig følte mig sikker på at være førstevalg, så ville jeg overveje det, men først når det er aktuelt.

– I øjeblikket tror jeg ikke, man skal forvente, at jeg trækker en anden trøje over hovedet næste sæson, men man ved aldrig, hvad fremtiden byder. Hvis der kommer noget, vil jeg kigge på det og vurdere derefter.

Fortsatte landsholdsforhåbninger

Den kommende sæson byder altså, efter alt at dømme, på U/19 Division og til trods for hele situationen, er ungdomskeeperen alligevel positiv over for en ny udfordring og tilværelse i den næstbedste U/19-række, som han ikke mener vil skade hans chancer for lansholdsfodbold.

– Det bliver helt sikkert en anden udfordring end ligaen, selvom der også er gode hold at finde i divisionen, siger han til dbold.dk og fortsætter:

– Jeg tror sagtens, at jeg kan komme på landsholdet, selvom jeg spiller i divisionen. Jeg skal bare sørge for at vise mig frem gennem efteråret, og gøre alt, hvad jeg kan for at få landstræneren til at se min vej. Så jeg vil kæmpe for at gøre mig fortjent og så er resten op til landstræneren.

En måde, som kan få ungdomslandstrænerne til at kigge Piilgaards vej, er ved at markere sig i 1. division, hvor den tidligere Næstved-spiller håber på, at få lov til at lov til at markere sig yderligere i den kommende sæson.

– Jeg er blevet lovet mere fast træning med senior, og så håber jeg på nogle bænkpladser, så jeg kan få lidt erfaring igennem det.

Da Andreas Piilgaard i 2014 skrev kontrakt med HB Køge sikrede Herfølge-klubben den talentfulde keepers service i tre år, hvorfor kontrakten altså udløber til næste sommer.

In this article