19-årig Vejle-keeper får seniorkontrakt

Den 19-årige målmand, Jakob Fechtenburg Hendriksen, der i dagligdagen går under tilnavnet, Yankie, stod før sommerferien i kassen for Vejle Boldklubs U/19 Liga-mandskab, men efter i opstarten til den nye sæson at have været en del af 1. Divisionstruppen belønnes han nu med en seniorkontrakt for efterårssæsonen og hives altså op på 1. Divisionsholdet.

Jakob ’Yankie’ Hendriksen, der kom til VB i 2012, har hidtil siddet på førsteholdsbænken hele seks gange men har endnu seniordebuten til gode. Selv glæder han sig over muligheden for at vise sig frem i efteråret og især drømmen om at vogte buret på Vejle Stadion.

– Det er stort at lave den første aftale med en 1. Divisionsklub som seniorspiller. Det var mit mål, da vi mødte ind til træningsopstart efter ferien, at jeg skulle spille mig til en aftale. I det kommende halve år skal jeg gøre mig fortjent til en længere kontrakt og vise klubben og trænerne, at der er potentiale og fremtid i mig. Jeg skal først og fremmest lære i den tid, der kommer, og så acceptere den rolle, jeg får, fortæller hovedpersonen til klubbens hjemmeside.

– Jeg er også glad for at fortsætte samarbejdet med Toivo Vadum (målmandstræner, red.). Han har fulgt mig længe på ungdomsholdene, og han er med til at flytte min udvikling i den rigtige retning. Da jeg kom til klubben, var mit mål at spille mig på u-holdene, og først senere blev det en drøm at gøre mig fortjent til en plads i A-truppen. Den drøm er blevet opfyldt nu, og nu går jeg efter at debutere inde på stadion. Det kræver hårdt arbejde, men jeg går efter at gøre mig fortjent til det, siger Jakob ”Yankie” Henriksen.

Også sportschefen i Vejle Boldklub, Steen Tychosen, glæder sig over aftalen med den unge målmand.

– Det er et skulderklap til ”Yankie” og hele ungdomsafdelingen, når vi giver ham chancen for at bevise sit værd i vores førsteholdstrup. Med den seks måneder lange aftale, får han tid til at vise sig frem overfor Andreas Alm (cheftræner, red.) og det øvrige trænerteam. Jakob er en fin målmand, der har været igennem en god udvikling i de fire sæsoner han har været hos os. I den netop overståede sæson i U/19-Ligaen stod han godt, og det har berettiget ham til at vise sig frem i klubben i den kommende halvsæson, siger Steen Thychosen til vejle-boldklub.dk.

Jakob Hendriksen, der kommer til at dyste med Michael Lansing og Pavol Bajza om pladsen i buret, tager sammen med resten af VB-holdet imod Fremad Amager til sæsonens første kamp i morgen.

In this article