OB U/19 vandt sølv ved Heemskerk Cup i Holland

Odense Boldklubs U/19-mandskab og holdets nye træner, Kim Engstrøm, har de seneste dage være i Holland for at lade op til sæsonstarten, hvor de har deltaget i ungdomsturneringen, Heemskerk Cup, og her sluttede holdet på andenpladsen.

Efter sejre over polske Lech Poznan samt de hollandske klubber, Sparta Rotterdam og Feyenoord, nåede fynboerne finalen, mens de undervejs inden finalen mod belgiske Club Brügge desuden havde spillet 1-1 mod israelske Maccabi Tel Aviv.

Finaleopgøret startede lige efter den fynske plan, da Mads Jørgensen 10 minutter inde i opgøret sparkede de stribede danskere foran fra 11-meterpletten. Fem minutter efter pausen havde belgierne dog bragt balance i regnskabet, og da hverken resten af den ordinære spilletid eller 2×7,5 minutters forlænget spilletid kunne afgøre sagerne, måtte kampen ud i straffesparkskonkurrence, og denne tilspidsede situation var det desværre Club Brügge, der trak sig sejrsrigt ud af, idet at både Oliver Lønfeldt og Rasmus Andreassen brændte, mens belgierne kun missede et enkelt forsøg.

Undervejs i turneringen scorede Oliver Lønfeldt tre kasser, mens Phillip Stoustrup satte to mål ind. Julius Eskesen og altså Mads Jørgensen stod med hver én for de resterende odenseanske scoringer ved dette års Heemskerk Cup i U/19-rækken, som foruden de nævnte hold bestod af hollandske NEC Nijmegen, hjemmeholdet Odin ’59, svenske Malmø FF og hollandske Zeeburgia.

In this article