Talenttid – Udl 16/17 R1 – Debut og målorgie

Der er masser af dansk talent i udlandet – men hvordan går det de unge håbefulde spillere? Det samler D’BOLD op på hver torsdag. Her er første udgave med blik på de to bedste hollandske rækker.

Første runde af de hollandske ligaer løb i weekenden af staben, men de engelske og tyske lader vente på sig, og starter først i den kommende weekend. Derfor er der i denne første udgave af Talenttid – Udland kun kig på de to bedste hollandske ligaer med deltagelse af danske talenter.

Sparta Rotterdam 1 – 3 AFC Ajax
Efter at være snublende tæt på at blive mestrer sidste sæson, og endda helt frem til sidste spillerunde, skulle AFC Ajax søndag tage hul på den nye sæson i en udekamp mod nyoprykkede Sparta Rotterdam. Der var ingen danskere i aktion fra start, men med 13 minutter tilbage af opgøret kom Kasper Dolberg ind på banen til fordel for den colombianske angrebskollega Zander Matteo Cassierra Cabezas. Dermed kunne Dolberg sætte trumf på to fantastiske uger, der har budt på både debut på førsteholdet, sin første scoring – tilmed i debutkampen – og altså nu debut i den hollandske Eresdivisie. Kort efter Dolbergs indtræden blev AFC Ajax reduceret til ti mand. Derfor skulle man ikke forsøge noget fremadrettet, og Dolberg kom som resultat heraf ikke til nogle store chancer.

Jong PSV 5 – 4 Den Bosch
Første runde af Eerstedivisie, den anden bedste række i Holland, blev skudt i gang med et festfyrværkeri med hele 9 mål og en udvisning. Nikolai Laursen startede inde, og spillede hele kampen. Med sit udgangspunkt fra kanten var Laursen med til at sikre hele fem mål af hjemmeholdet. Den 18-årige dansker var dog ikke selv ophavsmand til nogle af målene. Den med afstand mest målrige kamp i første spillerunde, blev indledt med mål af Laursens angrebskollega, Sam Lammers, der i løbet af første halvleg scorede hele fire mål.

In this article