TT – SL 16/17 R3 – Mere talentaktion i den bedste danske række

Logo

Hver tirsdag samler vi her på D´BOLD op på talenternes præstationer fra Alka Superligaen, sæson 2016/17. Læs med her for runde 3-udgaven.

Viborg FF 2-1 Esbjerg fB

Bundkampen i Superligaen stod mellem Viborg FF og Esbjerg fB – to jyske hold, som ikke just har fået den bedste start på denne sæson. Men selvom at tingene ikke går som smurt i det sydvestlige af Jylland, i Esbjerg, kan man dog stadigvæk glæde sig over at man får de unge talenter i spil. Mark Brink, 18, og Mathias Kristensen, 19, kom begge på banen i anden halvleg, og selvom de ikke fik personlig succes hverken Brink eller Kristensen var de alligevel med til at vende en smule rundt på tingene. For før de to unge midtbanespillere kom på banen havde Jonas Kamper og Oliver Thycosen gjort det til 1-0 og 2-0 for hjemmeholdet. Victor Pálsson reducerede for gæsterne.

FC København 4-0 FC Nordsjælland

Efter en 4-0-sejr i premieren har FC Nordsjælland derefter fået ørene i maskinen med to afklapsninger af henholdsvis FC Midtjylland og senest FC København. For da man gæstede Telia Parken i hovedstaden, blev det nemlig til et nederlag på 0-4 – dog til et hold, der er én eller to klasser over de modstandere, som har stået overfor dem indtil nu. Andreas Skovgaard, 19, fik genvalg i startopstilling hos Farum-mandskabet, hvor han, sammen med sine holdkammerater, fik sig en lussing og store problemer mod den flyvende FCK-offensiv med Kasper Kusk og Rasmus Falk Jensen som hovedaktører.

SønderjyskE 0-1 Lyngby BK

SønderjyskE ligner fra sæsonstarten ikke et hold der i sidste sæson blev toer i den bedste danske række – eller i hvert fald ikke i Superligaen. For mens det kører som smurt i Europa League-kvalifikationen, har de haft flere vanskeligheder herhjemme, hvor man endnu ikke har vundet en kamp. Denne gang stod man overfor oprykkerne fra Lyngby BK, som uden Jens Odgaard, 17, vandt med 1-0 på en scoring af Mikkel Rygaard. Unge Jens Odgaard fik debut i sidste runde mod OB, men denne gang fik den unge angriber ikke græs under sålerne.

FC Midtjylland 3-0 Silkeborg IF

Jess Thorup fik vist sit ungdomstræner-instinkt frem da han i løbet af nedsablingen af Silkeborg IF, havde hele fire spillere på banen der var under 19 år. Assist-kongen Rasmus Nissen, 19, og Kristian Riis, 19, startede begge i forsvaret for hjemmeholdet, mens at både Mads Døhr Thycosen, 19, og Alexander Munksgaard, 18, kom på banen i løbet af kampen – en kamp som man sikkert vandt med 3-0 mod oprykkerne fra Silkeborg IF.

Læs også: Fokus På: Kristian Dirks Riis

Brøndby IF 2-2 AC Horsens

Kim Aabech reducerede sent for AC Horsens der fik 2-2 med hjem fra vestegnen. Daniel Stückler, 19, var ikke med i Brøndby IF-truppen, der hjemme noget skuffende ikke kun få mere end et enkelt point med hjem. Dog var AC Horsens fint tilfredse med resultatet – se bare Bo Henriksens reaktion på Aabechs udlignende mål. Det er selvfølgelig et godt resultat som AC Horsens fik med sig fra sjælland, og det var sikkert også det, der holdt Mads Bech Sørensen, 17, og keeper Markus Bobjerg, 18, på bænken.

Aarhus GF 1-2 Randers FC

Nimo Gribenco, som var med mod Galatasaray, og Oskar Buur, 18, og Jens Stage, 19, sad alle tre på bænken for hjemmeholdet, AGF, mod de nordjyske rivaler fra Randers FC. Ingen af dem fik spilletid – en anden der gjorde, var modstanderholdets Mikkel Kallesøe, 19. Kallesøe havde fået chancen fra start, og sammen med resten af Randers FC-mandskabet kunne de fejre en velfortjent sejr mod rivalerne fra AGF. For Randers FC blev det også et gensyn med de tidligere spillere Kasper Junker og Mustafa Amini. Førstnævnte fik lidt hård medfart da han fik en lille hilsen fra sin tidligere holdkammerat Mads Fenger. Dog er intensitet en del af fodbolden, hvilket også gør sporten til den bedste i verden.

AaB 2-2 OB

De to hold med de korteste navne i Superligaen tørnede mandag aften sammen i en kamp, der skulle vise sig at blive en mærkværdig forestilling, med et hav af fejl på begge banehalvdele. Målrig blev den heldigvis også – set ud af seernes synspunkt – men dog ikke med en scoring af en af de to klubbers talenter. Magnus Christensen, 18, var tæt på, men hans skud blev blokeret af OB´s Mathias Greve. Sebastian Grønning, 18, som ellers havde fået spilletid i sæsonens første tre kampe, kom ikke på banen, og det samme gjorde Kristian Weber, 18, heller ikke for den fynske klub.

Efter tredje runde er FC København gået alene i spidsen, vel og mærket uden at have lukket et eneste mål ind. En af forhånds-outsiderne, OB, er kommet halvdårligt igang med tre uafgjorte i rap, bl.a. mod to oprykkere og efter en god præstation i Aalborg. I bunden er Esbjerg fB, der i fredags blev sat på plads af de nærmeste konkurrenter fra Viborg FF.

In this article