5-årig fuldtidskontrakt til ung midtjyde

FC Midtjyllands Nikolaj Kirk, der til dagligt spiller på klubbens U/19-hold, har torsdag eftermiddag skrevet under på en fuldtidskontrakt, der løber frem til sommeren 2021.

I november 2014 stiftede Fodbolddanmark for første gang bekendtskab med dengang 16-årige Nikolaj Kirk. Den talentfulde midtjyde var blevet inviteret til prøvetræning af selveste Bayern München, som havde fået øjnene op for den danske midtbanekreatørs gode præstationer i U/17 Ligaen.

I dag, små to år senere, er Nikolaj Kirk stadig en af landets allerstørste talenter. I sidste sæson vandt han og FC Midtjylland guld i U/19 Ligaen, og i alt har den tidligere Vildbjerg- og Spjald-spiller repræsenteret de danske ungdomslandshold hele 18 gange.

Og de seneste års gode spil og hårde arbejde blev i dag honoreret af FC Midtjylland, som har store forventninger til deres nyeste guldfugl:

-Nikolaj er en teknisk dygtig spiller, som er god til at finde rum offensivt. Han arbejder målrettet og besidder en stor grad af selvrefleksion. Nikolaj er en spiller med kæmpe udviklingsmuligheder, siger ulvenes A+ træner, Rene S. Andersen til fcm.dk.

-Han er en talentfuldspiller med gode kvaliteter i sit assistsspil, hvor han ofte leverer gode offensive aktioner. En af hans store kvaliteter er hans dedikation til spillet. Nikolaj har kæmpet hårdt for at nå hertil. Han dækker en position centralt i banen, hvor der er kamp om pladserne, så vi glæder os til at se, hvilken udvikling, han går igennem, lyder det supplerende fra klubbens talentchef, Flemming Broe.

Hovedpersonen, som i sidste sæson nettede tre gange i U/19 Ligaen, storroser FC Midtjylland og klubbens satsning på egne talenter og er naturligvis godt tilfreds med kontrakten:

-Jeg er utrolig glad og stolt over at blive i klubben. Det er en drøm, der går i opfyldelse efter mange års arbejde. FC Midtjylland er en klub, som giver unge spillere en chance, og træningen og setuppet er utroligt professionelt, så det er et perfekt match for mig

I første omgang er Nikolaj Kirks målsætning rimelig lige til:

-Mit mål er i første omgang at spille mig tættere på førsteholdet og en dag få debut i ulvetrøjen på MCH Arena.

Nikolaj Kirk er den første spiller fra klubbens årgang 1998, der skriver under på en fuldtidskontrakt. Op til den nye sæson har ulvene rykket hele otte spillere fra den talentfulde årgang 1997 op på førsteholdet.

In this article